Up 2 Date

Hugo de Jonge: "In augustus heeft iedereen tweede prik, 1 september van alle maatregelen af"

foto: ANPfoto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Hugo de Jonge: "In augustus heeft iedereen tweede prik, 1 september van alle maatregelen af"

Demissionair minister Hugo de Jonge denkt dat alle coronamaatregelen per 1 september geschrapt kunnen worden. Dat geldt ook voor de mondkapjesplicht en de anderhalvemetermaatregel. Dit vertelde hij zondagochtend tijdens het praatprogramma WNL op Zondag waar hij te gast was.

Reëel scenario

In de tweede helft van augustus zouden alle Nederlanders van 18 jaar en ouder hun tweede coronaprik kunnen halen. De Jonge laat weten dat de tweede prik goed werkt tegen eventuele varianten van het coronavirus en dat hij daarom ook geen vierde golf verwacht. Hij noemt het een 'reëel scenario' dat Nederland in september van de meeste coronamaatregelen af kan zijn.

Eerste prik

Eerder maakte De Jonge bekend dat iedereen die een coronavaccin wil de prik begin juli kon krijgen. Die uitspraak heeft hij afgelopen week terug moeten nemen vanwege de leveringsproblemen met het Janssen-vaccin. Nu kan iedereen 'medio juli' de eerste prik krijgen.

Waarschuwing

De demissionair minister waarschuwde wel voor onvoorzichtigheid en te veel optimisme. "Je moet anderhalve meter in acht nemen zolang je niet gevaccineerd bent. Nu denken we 'we zijn er bijna', dus als we het nu maar vast laten, dan duurt het weer langer."

Ster advertentie
Ster advertentie