Up 2 Date

Amsterdamse studente tijdens Netflixen geraakt door kogel

  1. Newschevron right
  2. Amsterdamse studente tijdens Netflixen geraakt door kogel

Een 23-jarige studente kreeg vorige week woensdag de schrik van haar leven. Ze zat rustig op haar bed Netflix te kijken, toen ze plots wat tegen haar hoofd voelde. In eerste instantie dacht ze dat er een lamp was gevallen, maar toen voelde ze bloed stromen en zag ze glas op haar bed liggen. Ze bleek door een kogel te zijn geraakt die door het raam en het gordijn gevlogen was.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Door de oog van de naald

De kogel vloog net langs haar hoofd en heeft haar hoofd alleen geschampt. Als de jonge vrouw net een fractie anders zat, had het echter heel anders kunnen aflopen, zegt ook de Amsterdamse politie in Opsporing Verzocht.

"Als die kogel in haar hoofd terecht was gekomen, dan was ze mogelijk niet meer in leven geweest."

Amsterdam Zuid-Oost

Het incident vond 21 november om 9 uur 's avonds plaats op een studentenkamer op de achtste verdieping van een flat aan de Daalwijk in Amsterdam Zuid-Oost. Het slachtoffer is een buitenlandse student die in Nederland woonde voor haar studie. Inmiddels heeft ze haar studie afgebroken en is ze teruggegaan naar haar thuisland.

tips

De politie gaat niet uit van een gerichte actie, omdat het appartement op acht hoog zit. "Je moet wel heel goed kunnen richten, wil je iemand die in een appartement op het bed achter een gordijn zit raken." De politie is op zoek naar degene die het schot heeft gelost en vraagt om tips. Geef je tip over dit schietincident door op 0800-6070 of online.

Ster advertentie
Ster advertentie