Up 2 Date

Illegaal een film downloaden kan je binnenkort veel geld kosten

  1. Newschevron right
  2. Illegaal een film downloaden kan je binnenkort veel geld kosten

Download jij weleens een film zonder dat je daarvoor betaalt? Tot nu toe heeft dat weinig consequenties gehad, maar daar kan binnenkort verandering in komen. Vanaf dit najaar wil filmdistributeur Dutch Filmworks (DFW) downloaders gaan bestraffen die BitTorrent gebruiken en daarmee hun films verkrijgen. Dat meldt de NOS.

schikking

De filmdistributeur is het zat dat er duizenden films worden gedownload zonder dat mensen daar geld voor betalen. Als je dus betrapt wordt, kun je binnenkort een brief verwachten waarin DFW jou een voorstel voor een schikking doet. Als je daar niet mee akkoord gaat, dan kunnen ze naar de rechter stappen.

afschrikken

Om welke bedragen de schikking gaat, is nog niet bekend. In Duitsland wordt al een tijd lang streng gecontroleerd op illegaal downloaden, en daar liggen de kosten tussen de achthonderd en duizend euro. Dat vindt Dutch Filmworks aan de hoge kant, "maar er moet natuurlijk wel een afschrikwekkende werking van uitgaan, dus het al meer zijn dan een paar tientjes," vertelt directeur Willem Pruijssers.

Dutch Filmworks is een grote distributeur en heeft bijvoorbeeld All Eyez on Me en Wolf of Wallstreet uitgebracht. Oppassen dus!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto: Pexels

Ster advertentie
Ster advertentie