Up 2 Date

Nieuwe informatie over verdwijning Natalee Holloway blijkt nep

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Nieuwe informatie over verdwijning Natalee Holloway blijkt nep

Belangrijke informatie in de zaak van Natalee Holloway dat door de Amerikaanse journalist Greta van Susteren groots werd aangekondigd, blijkt nep te zijn. Dat meldt het Openbaar Ministerie in Aruba. De journalist blijkt opgelicht, nadat ze in mei vorig jaar had betaald voor bewijs.

Verdwijning Holloway

De Amerikaanse Holloway verdween op 30 mei 2005 op 18-jarige leeftijd tijdens een vakantie in Aruba. Het is nog altijd onduidelijk wat er precies met haar is gebeurd. Het OM in Aurba en de FBI onderzochten of het nieuwe bewijs van Van Susteren de verdwijningszaak van Holloway kon oplossen, maar al snel bleek dat dit niet het geval was.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Geen match met DNA

Van Susteren kreeg onder meer een postpakket toegestuurd uit Colombia. Daarin zaten schoenen en kleding die volgens de afzender van Holloway afkomstig waren. Uit forensisch onderzoek bleek dat het DNA dat werd gevonden in de doos geen match was met dat van Holloway. Er was ook geen match met het DNA van Joran van der Sloot, de Nederlander die al jaren wordt verdacht van betrokkenheid bij haar verdwijning. Verder bleek een schoen in de doos een merkvervalsing, die waarschijnlijk pas in 2019 is gefabriceerd.

Filmpjes en foto's

Naast het pakket kreeg Van Susteren foto's en filmpjes toegestuurd van vermoedelijke betrokkenen bij de verdwijning van Holloway. Ook dit bleek oplichterij: de beelden waren afkomstig van een openbare Facebook-pagina, andere openbare sites en uit een krantenartikel uit 2018.

Het OM vermoedt dat Van Susteren is bedrogen en gemanipuleerd, mogelijk door mensen uit Zuid-Amerika met wie zij in contact stond. Alle personen die de journalist hadden benaderd, lijken met elkaar verbonden.

Ster advertentie
Ster advertentie