Up 2 Date

Familie Nouri richt stichting voor hem op

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Familie Nouri richt stichting voor hem op

De familie van Abdelhak Nouri gaat een stichting voor de door een hartstilstand getroffen voetballer oprichten. Dat meldt de Volkskrant. Het doel van de stichting is om validen en minder validen met elkaar te laten sporten. Ze hopen met de stichting het goede karakter van Nouri te benadrukken.

stichting

Het idee voor het doel van de stichting komt voort uit de laatste keer dat Nouri met zijn broer Abderrahim voetbalde. Zijn broer vertelt in een interview met de krant dat 'Appie' toen twee lichamelijk beperkte jongens had uitgenodigd. Daarnaast hebben de broers ook een gehandicapte oom, die Nouri vaak bezocht.

"Appie was het fundament van onze familie. Hij zorgde voor iedereen."

Verbetering

Op dit moment ligt de twintigjarige Nouri nog steeds in het ziekenhuis. De familie hoopt nog steeds dat de situatie zal verbeteren. Ze hebben een second opinion van een neurochirurg uit Miami gevraagd, maar willen over de uitkomst geen mededelingen doen.

Ook wil de familie uitzoeken wat er precies met Nouri is gebeurd toen hij in Oostenrijk op het veld in elkaar zakte. Ze willen weten welke medische zorg hij daar heeft gekregen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie