Up 2 Date

In zee zoekgeraakte 5-jarige teruggevonden na massale hulp badgasten

  1. Newschevron right
  2. In zee zoekgeraakte 5-jarige teruggevonden na massale hulp badgasten

Op het strand bij Julianadorp werd zondag gezocht naar een vermist vijfjarig jongetje. Zijn vader was zijn zoon uit het oog verloren nadat het kindje een duik in de golven maakte. De reddingsdiensten gingen meteen op zoek en stonden er niet alleen voor, want tientallen badgasten schoten hen te hulp.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Zoekactie

Toen de vader in paniek naar de reddingsbrigade liep om te zeggen dat hij zijn zoon kwijt was, werd er meteen groot alarm geslagen Er werd een zoekactie vanuit de lucht met een vliegtuig, politiehelikopter en een zogenaamde search en rescue-helikopter gestart. Daarnaast gingen de reddingsbrigades van Callantsoog en Den helder de zee in.

Menselijke slinger

Fotograaf Peter van Aalst vertelt aan het AD dat tientallen mensen toen ook spontaan het water inliepen om een menselijke slinger te vormen. Samen speurden ze het water af.

"De hoop op een goede afloop daalde met de minuut."

Gevonden

Na drie kwartier werd het jongetje eindelijk gevonden. Hij werd zo'n twee kilometer verderop op het strand gevonden. De bemanning van de reddingshelikopter vertelde via een luidspreker het goede nieuws aan de mensen op het strand.

"Honderden mensen begonnen te applaudisseren. Hartverwarmend. Ik heb nog nooit zoiets meegemaakt en krijg er opnieuw kippenvel van."

Dankbaar

De ouders van het jongetje hebben via Twitter iedereen bedankt voor hun hulp.

"Vandaag is op het strand het ergste gebeurd dat ons ooit is overkomen. Onze zoon was weg. 45 minuten lang zonder een teken van leven. We waren bang, tot we onze zoon en broertje weer in de armen mochten sluiten. We willen iedereen die ons geholpen heeft vanuit het diepste van ons hart bedanken."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie