Naar homepage
Up 2 Date

Grammy's: Wie is de echte superster, Beyoncé of Adele?

  1. Newschevron right
  2. Grammy's: Wie is de echte superster, Beyoncé of Adele?

De kanshebbers van de Grammy Awards zijn bekendgemaakt. Beyoncé en Adele nemen het in verschillende categorieën tegen elkaar op. Zo zijn allebei de sterren genomineerd voor 'Album of the Year', 'Record of the Year' en 'Best Pop Solo Performance'. FunX-dj's Eva en Fernando waren in De Wereld Draait Door om hun idolen te verdedigen.

Lemonade

Beyoncé dropte in april haar visual album 'Lemonade'. Elk nummer wordt begeleid met een prachtige video, waardoor er een diepere verhaallijn naar bovenkomt die mensen enorm raakt. De prijs voor 'Best Album' moet volgens Eva dan ook écht naar Beyoncé gaan. Fernando geeft toe dat 'Lemonade' een belangrijk en onderscheidend album is.

''Beyoncé is een icoon. Bij Adele is het vooral de stem die zoveel indruk maakt.''

ACHTERSTAND

Toch verkocht Adele in 2016 meer dan 20 miljoen albums, terwijl Beyoncé er ''maar'' 6 miljoen verkocht. Fernando benadrukt dat het extreem knap is dat Adele bijna uit het niets leek te komen en toch gelijk de wereld wist te veroveren. Beyoncé gaat al jaren mee, maar Adele begon toch met een achterstand.

''We zijn met Beyoncé opgegroeid. Adele heeft met drie albums ineens de hele wereld in een houtgreep. Ze maakt tussendoor even een baby en gooit er weer een album uit als ze daar zin in heeft.''

Hello / formation

De Grammy voor het beste nummer moet volgens Fernando dan ook zeker worden gewonnen door Adele met haar monsterhit 'Hello'. Toch is er volgens Eva ook veel te zeggen voor 'Formation' van Beyoncé. Haar optreden tijdens de Super Bowl maakte zoveel indruk, dat de hele wereld eventjes moest bijkomen.

''Bij Formation zat de hele wereld op het puntje van zijn stoel: wat heeft deze vrouw te vertellen? Beyoncé heeft de kracht om naar binnen te kijken. Ze maakt daar een song over en kan mensen tot actie over laten gaan.''

performance

In 2016 gaf Adele 102 optredens, met een totaal van 1.5 miljoen bezoekers. Beyoncé gaf 49 optredens waar 2.2 miljoen mensen naar toe gingen. Als het gaat om de optredens lijkt iedereen het eens te zijn. Ook Ali B en Fernando schuiven hun liefde voor Adele even aan de kant als het gaat om performancekwaliteiten.

''Qua performance wint Beyoncé het van iedereen, zelfs van de aliens. Maar het is wel knap wat Adele doet: ze staat gewoon stil en maakt toch zoveel indruk.''

Beyoncé is black!?

In Saturday Night Live werd een parodie gemaakt op beide artiesten. Wat doen deze grote artiesten met deze wereld? Met 'Formation' leek Beyoncé zich voor het eerst echt hard te maken voor de zwarte gemeenschap. En dat had natuurlijk grote gevolgen voor haar witte fans...

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Thanksgiving

Adele heeft dan weer een helende, bijna spirituele kracht. Als de hele familie aan het discussiëren is tijdens Thanksgiving over alle verschillen in het land, is Adele de enige die de ruzies kan sussen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie