Up 2 Date

Empire-acteur Jussie Smollett krijgt beveiliging na mishandeling door Trump-aanhangers

foto: YouTube: TODAY
  1. Newschevron right
  2. Empire-acteur Jussie Smollett krijgt beveiliging na mishandeling door Trump-aanhangers

Acteur Jussie Smollet krijgt bewapende beveiliging op de set van de serie Empire. Hij werd maandagnacht in elkaar geslagen door een paar homofobe Trump-aanhangers. De 35-jarige Amerikaan kreeg racistische opmerkingen naar zich toe geslingerd en moest naar het ziekenhuis vanwege een gebroken rib.

touw en bleekmiddel

Jussie kwam maandag laat aan in Chicago en wilde 's nachts nog even een broodje gaan halen. Toen hij wegging uit de broodjeszaak, werd hij nageroepen en gevraagd of hij niet die homo uit Empire was. Na een aantal ongewenste opmerkingen, werd Jussie aangevallen. Er werd onder andere een touw om zijn nek gedaan en bleekmiddel over hem heen gegoten.

Nadat de daders klaar waren, riepen ze ook nog: '"Dit is MAGA-land". Daarmee werd Donald Trumps campagneleus 'Make America Great Again' bedoeld.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

down met je

Verschillende collega-acteurs en -actrices reageren geschokt op de mishandeling van Jussie Smollett. Zo heeft onder andere Steve Harvey het nodige te zeggen.

"Broertje Jussie, als een zwarte man in dit land, ben ik sowieso down met je. En heel veel andere zwarte broeders zijn ook down met je. Dit heeft niks te maken met je seksuele voorkeur, maar met het feit dat een andere zwarte broeder te maken heeft gehad met haat, racisme en hypocrisie. Hoe je dit ook wil aanpakken Jussie, we zijn down met je. Dit is niet een oproep om geweld te gebruiken ofzo, dus begrijp me niet verkeerd."

Ster advertentie
Ster advertentie