Up 2 Date

Rihanna eerste donkere vrouw op cover septembernummer Britse Vogue

  1. Newschevron right
  2. Rihanna eerste donkere vrouw op cover septembernummer Britse Vogue

Meer dan honderd september edities bracht de Britse Vogue uit, maar nooit eerder stond er een donkere vrouw op de cover van deze speciale editie. Dit jaar wel, want niemand minder dan Rihanna siert de cover van Vogue's September issue. De zangeres stond al twaalf keer op de cover van Vogue en nog veel vaker in artikelen van het modeblad, maar nooit eerder in september.

Experimenteel

Het is ook meteen de eerste september editie die in de handen van de nieuwe hoofdredacteur Edward Enninful ligt. Hij legt uit waarom hij per se Rihanna op de cover wilde: "Ik wist altijd al dat het Rihanna moest zijn. Een zakenvrouw en icoon uit de muziekindustrie die nergens bang voor is. Het maakt niet uit hoe experimenteel de styling is, ze blijft altijd Rihanna." Het idee om de superster met bloemen in haar haar en met opvallend dunne wenkbrauwen te fotograferen, kwam van Edward. Rihanna werd opgemaakt door Isamaya Ffrench met de make-upproducten van RiRi's eigen Fenty Beauty.

Thick

De zangeres uit Barbados geeft in het tijdschrift ook een interview. Daarin bespreekt ze onder andere hoe trots ze is om een van de weinige vrouwen in de entertainmentindustrie te zijn die "thicc" is en "een kont en dijen" heeft. Ze geeft aan dat ze zich zelfverzekerd voelt in haar lichaam. Binnenkort gaat Rihanna beginnen aan een pittig work out-schema, maar ze hoopt niet dat ze daarmee haar huidige lichaamsvormen verliest: "Ik hoop dat ik sterk blijf en niet dun word."

Amerikaanse September Editie

De Amerikaanse Vogue heeft in september ook een superster op de cover staan, namelijk Beyoncé. Hoofdredacteur Anna Wintour gaf Queen Bey alle controle over hoe de cover eruit moet komen te zien. De zangeres huurde meteen de 23-jarige fotograaf Tyler Mitchell in. Hij is de eerste donkere fotograaf die de coverfoto van de september editie mag maken.

Ster advertentie
Ster advertentie