Up 2 Date

Denzel Dumfries opent eigen Orthopedagogisch Centrum in Rotterdam

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Denzel Dumfries opent eigen Orthopedagogisch Centrum in Rotterdam

Denzel Dumfries is een voorbeeldatleet, zowel binnen als buiten het voetbalveld. In Rotterdam heeft hij namelijk samen met zijn familie een speciale school geopend voor jongeren die het moeilijker hebben op een "normale" school. Ze noemen het DUCE, wat staat voor Dumfries Unlimited Care and Education.

HET GEZICHT

Denzel is nu vooral het gezicht van de school, omdat hij zelf natuurlijk in Italië voetbalt. Maar zijn moeder en broertjes en zusjes werken elke dag met de jongeren. Denzel zegt dat hij vroeger ook niet de perfecte leerling was, maar dat hij toch ver is gekomen door zijn talenten. Hij wil dat deze school jongeren helpt om ook hun eigen weg te vinden.

SOLLICITATIETRAININGEN

DUCE is er voor jongens en meiden van 10 tot 23 jaar. Ze kunnen er leren koken, muziek maken, en krijgen hulp bij het vinden van een baan. Zo geven ze zelfs sollicitatietrainingen. Het doel is niet alleen leren uit boeken, maar ook hoe je fit blijft, voor jezelf opkomt en goed samenwerkt met anderen. Zo wil Denzel met zijn familie helpen dat deze jongeren ook hun dromen kunnen najagen.

EIGEN STER

Denzel weet zelf hoe belangrijk het is om je eigen weg te vinden. Vroeger was hij niet de ideale leerling, maar kijk nu eens: hij heeft het geschopt tot een grote voetballer binnen- en buiten het veld. Met DUCE, wat op steenworp afstand ligt van De Kuip, hoopt hij jongeren in Rotterdam te laten zien dat iedereen een ster kan worden op zijn eigen manier. Benieuwd naar de school? Check dan hun site hier!

Ster advertentie
Ster advertentie