Up 2 Date

Inwoners Gdansk doneren bloed voor op podium neergestoken burgemeester

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Inwoners Gdansk doneren bloed voor op podium neergestoken burgemeester

De burgemeester van de Poolse stad Gdansk werd zondagavond tijdens een goede doelen-evenement op het podium neergestoken. De 53-jarige Pawel Adamowicz werd bij de steekpartij geraakt in zijn buik en hart. Hij werd direct gereanimeerd en vervolgens naar het ziekenhuis gebracht.

Kritieke toestand
In het ziekenhuis onderging de burgemeester een vijf uur durende operatie. Volgens de artsen is hij er nog steeds slecht aan toe. Omdat hij ernstige verwondingen aan zijn hart en organen heeft, heeft hij bloedtransfusies nodig. De inwoners van Gdansk hebben daarom een actie georganiseerd waarbij mensen bloed kunnen doneren voor de burgemeester.

Dader

De dader werd op het podium overmeesterd door beveiligers en overgeleverd aan de politie. Volgens de Poolse media is de dader een 27-jarige man met een strafblad en mentale gezondheidsproblemen hebben. Zijn motief is nog onduidelijk. Hij zou op het podium hebben geroepen dat hij onschuldig in de gevangenis heeft gezeten in de tijd dat de partij van Adamowicz aan de macht was. Ook claimde hij in de gevangenis gemarteld te zijn.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie