Up 2 Date

Meerdere doden door noodweer in Frankrijk

foto: AFP: Pascal Guyot
  1. Newschevron right
  2. Meerdere doden door noodweer in Frankrijk

Het regent al bijna twee weken onafgebroken in het zuiden van Frankrijk. Gisteravond zijn er, tijdens een reddingsactie, drie reddingswerkers om het leven gekomen door een helikoptercrash. Het betreft de bestuurder, co-piloot en een brandweerman. De oorzaak wordt nog onderzocht, maar het zijn niet de enige overledenen door het noodweer.

1600 brandweerlieden

Door de vele regenbuien kunnen de rivieren het niet aan, met als gevolg dat vele huizen overstromen. Uit voorzorg zijn er mensen uit de departementen Var en Alpes-Maritimes geëvacueerd en tijdens een van deze evacuaties is een boot omgeslagen. Een van de inzittenden is niet meer terug gevonden. Na het ontvangen van honderden telefoontjes heeft de overheid Code Rood uitgeroepen en daarmee 1600 brandweerlieden opgetrommeld.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Mee met de stroming

Naast de helikoptercrash zijn er meerdere mensen die de gevolgen van het weer niet hebben overleefd. Een eigenaar van een paardenpension in Fréjus wilde even kijken hoe het met zijn paarden ging. Voordat hij het wist, werd de eigenaar meegesleurd door het water. Een andere man werd dood in zijn auto gevonden nadat zijn auto werd meegesleept door de stroming en eindigde tegen een boom.

Het water is de baas

Het gaat steeds minder hard regenen, maar het water is nog steeds de baas in de regio. Afgelopen zondag riep het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken via Twitter op om vooral binnen te blijven en de bovenste verdieping op te zoeken. De wedstrijd van Paris Saint-Germain tegen AS Monaco is afgelast, de treinen rijden niet en vele scholen en bioscopen zijn gesloten.

Ster advertentie
Ster advertentie