STER Advertentie
STER Advertentie

Tim's column: Another One

Tims column: Another One

Dinsdag 22 maart 2016 - 12:48 uur

|

Door:

Bianca

Tim Beumers gelooft niks van de spijt die terrorist Salah Abdeslam zegt te hebben en de informatie die hij wil delen in ruil voor strafvermindering. Want hoeveel informatie Abdeslam ook heeft, het was blijkbaar niet genoeg om de nieuwe aanslag in Brussel te voorkomen.

Om deze song te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

tim's column: another one

Ja maar, het koste vier maanden, een hoop invallen, een hoop onrust en een heel leger, maar Europa’s most wanted Salah Abdeslam is gepakt. En hoe. Het mooiste moment was in mijn ogen, toen Abdeslam dacht, ja, ik ren gewoon, misschien kom ik wel weg. De heerlijke opportunistische naïviteit die kenmerkend is voor een terrorist.

Hij kwam ongeveer 10 meter, omdat het lid van het arrestatie team even zijn tijd nam om goed te richten, voor hij Abdeslam neerschoot. Zo van, kijk hem nou rennen, eeeeeeeeeeen pang. Zo die ligt. En met dat schot kwam er weer een potje verstoppertje spelen voor terroristen, tot een einde.

En nu hij gepakt is, is hij aan te klagen, dus komt nu de tijd dat hij geen terrorist meer is, maar een verdachte. Een jongen met een strategie. Een jongen die onderdeel was van de bloedige, goed gecoördineerde, met precisie uitgevoerde aanslagen. Een jongen die nu opeens zegt, nou nee, ik heb spijt en ik heb heel veel informatie om te delen, in ruil voor strafvermindering natuurlijk.

Zie je wel, het zijn geen keiharde koelbloedige killers, het zijn maar mensen van vlees en bloed

Maar laten we voorop stellen, dat iemand die zich vier maanden verstopt bij mensen thuis, die dat met liefde voor hem doen, geen spijt heeft. Die persoon, samen met alle mensen die hem verbergen, heeft schijt aan spijt en aan de Westerse samenleving. Het spijt verhaal lijkt meer een goede stunt om jezelf als slachtoffer neer te zetten.

Iets wat de media met liefde uitlicht om terroristen neer te zetten als zielige mannetjes. Zie je wel, het zijn geen keiharde koelbloedige killers, het zijn maar mensen van vlees en bloed, die zichzelf niet durven op te blazen en dan gelijk hun collega terroristen willen verraden om zichzelf te redden. Het zijn gewoon ruggegraatloze mietjes, en het volk vreet het op als zoete koek.

Maar dat beeld blijft niet lang hangen, als een paar dagen later het complete plafond van een vliegveld in België naar beneden komt. Als de mensen met koffers schreeuwend over het vliegveld rennen en de dode passagiers achterblijven bij de balie van American Airlines. Want het beeld van de zielige terrorist die zijn vrienden verraad, daar kan je heel makkelijk een eind aan maken, met pistoolschoten en twee explosies.

Want wat voor informatie Abdeslam ook heeft, het is in ieder geval niet genoeg om deze nieuwe aanslag te voorkomen. En nu het in Europa blijkbaar makkelijk genoeg is om aanslagen te plegen en je vier maanden te verstoppen onder de neus van al die onderzoeksteams, in de wijk waar je vandaan komt, weet je zeker dat er meer Abdeslams zijn. Net als dat je er de donder op kan zeggen, dat dit niet de laatste keer is dat we het hier over hebben, dat is pas spijtig.

 

Populair op FunX.nl

  • 'Hier zit toch geen zand'-meisje doet verhaal na 14 jaar: "Ik leef niet onder een brug"

  • Tomy Holten overleed een uur na arrestatie: waarom hoorden we hier zo weinig over?

  • Tiener (16) krijgt emotioneel verzoek van man (31): "Verzin een betere aanpak"

  • Surinaamse coronawoordvoerder Danielle Veira gaat weer viral: "Help jezelf"

  • Twee aangiftes tegen Rotterdamse politie wegens mishandeling en discriminatie

  • Alle vier agenten betrokken bij dodelijke arrestatie George Floyd aangeklaagd