Up 2 Date

Black Out Tuesday: muziekindustrie blijft een dag stil

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Black Out Tuesday: muziekindustrie blijft een dag stil

Over de hele wereld spreken verschillende mensen, bedrijven en organisaties zich uit tegen institutioneel racisme. Ook de muziekindustrie laat van zich horen. Verschillende labels hebben zich verenigd voor Black Out Tuesday, een actie waarmee ze hun solidariteit aan de Black Lives Matter-beweging tonen.

Black Out Tuesday

Op dinsdag zullen meerdere muzieklabels voor Black Out Tuesday een dag stilte houden en niet aan het werk gaan. Onder andere Warner Music Group, Columbia Records, Def Jam Recording en Capitol Music Groep hebben op social media laten weten mee te doen. De labels houden niet alleen een dag stilte, maar doneren daarnaast aan organisaties die strijden tegen institutioneel racisme.

{instagram https://www.instagram.com/p/CA0-UXsg1DD/ }

Nederland

Ook in Nederland doen labels mee met Black Out Tuesday. Zo lieten Top Notch en Noah's Ark weten op Instagram deze dag te zien als een dag om te bezinnen en te connecten.

FunX

Ook FunX zal aandacht besteden aan Black Out Tuesday. De hele dag kun je tracks aanvragen onder de hashtag TheShowMustBePaused. Elk uur hoor je een track die wordt aangevraagd door jou en aansluit bij de boodschap van Black Lives Matter, politiegeweld en institutioneel racisme.

Media

Andere grote mediabedrijven, zoals Netflix, YouTube, HBO en Hulu hebben ook hun steun voor de Black Lives Matter-beweging uitgesproken. YouTube heeft beloofd een miljoen dollar te doneren aan organisaties die strijden tegen institutioneel racisme.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie