Up 2 Date

Stranger Things-acteur beschuldigd van meezingen n-woord in gelekte video

foto: A.PAES / Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Stranger Things-acteur beschuldigd van meezingen n-woord in gelekte video

Stranger Things-acteur Noah Schnapp, die Will Byers speelt in de populaire Netflix-serie, wordt op social media beschuldigd van het meezingen van het n-woord. De beschuldigingen ontstonden nadat een video uitlekte waarin Schnapp te zien is terwijl hij meezingt met de track Freaky Friday van Chris Brown en Lil Dicky. De acteur heeft inmiddels zelf gereageerd op de aantijgingen.

#NoahSchnappIsOverParty

In de video zijn een aantal jongeren in een auto te zien, waaronder Schnapp, die meezingen met het nummer. Op een gegeven moment wordt in de track herhaaldelijk het n-woord gezongen en lijkt Schnapp het meerdere malen mee te zingen. Het zorgde voor veel boze reacties van mensen op social media die zelfs de hashtag #NoahSchnappIsOverParty startten om de acteur online te cancelen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Neighbor'

De acteur heeft op Instagram inmiddels bevestigd dat hij de persoon in de video is. Ook reageert hij op de beschuldigingen. Zo geeft hij aan dat hij het woord 'neighbor' gebruikte wat in het Engels buurman of buurvrouw betekent.

"Ik zou werkelijk nooit het n-woord zeggen, zo'n persoon ben ik niet. Ik heb dat woord oprecht nog nooit in mijn leven gebruikt. Mijn vrienden en ik gebruikten het woord 'neighbor' tijdens kamp wel vaker als vervanging in dat lied. Ook zouden mijn vrienden nooit een video posten van mij posten als ik dat woord zonder aarzeling zou gebruiken. Mijn excuses voor het gebruiken van een vervangend woord. Het is niet aan mij om dat te doen en ik had mijn mond moeten houden. Ik begrijp waarom het beledigend wordt gevonden en het spijt me heel erg."

Gehackt

Het uitlekken van de video komt een week nadat het Twitter-account van Schnapp gehackt werd. Zo waren er op zijn pagina verschillende verontrustende tweets te zien met seksuele inhoud, racistische opmerkingen en zelfs berichten waarin hij beweerde zelfmoordneigingen te hebben. Inmiddels zijn de tweets verwijderd.

Ster advertentie
Ster advertentie