Up 2 Date

ABOUT LAST NIGHT: Palestijnse juf is beste leraar van de wereld, John Legend noemt Trump racistisch & meer

  1. Newschevron right
  2. ABOUT LAST NIGHT: Palestijnse juf is beste leraar van de wereld, John Legend noemt Trump racistisch & meer

Wat heb jij vannacht allemaal gemist? FunX vat de 3 opvallendste gebeurtenissen voor je samen.

1. B-Brave wint opnieuw Nickelodeon Kid's Choice Award

Boyband B-Brave heeft voor de derde keer op een rij een Kid's Choice Award in de wacht gesleept. Zaterdag vonden de prijsuitreiking van Nickelodeon voor de 33ste keer plaats. Gisteravond was de show in Nederland te bekijken. Volgens traditite waren een paar celebs 'slachtoffer' van de groene slijmdouche. Dit jaar was dat onder andere Fifth Harmoney, tevens winnaars Favoriete muziekgroep, en John Stamos (Full[er] House). Andere opvallende winnaars waren Ariana Grande (Favoriete zangeres), SpongeBob SquarePants (Favoriete cartoon) en Justin Bieber (Favoriete Zanger).

2. Palestijnse lerares wint 1 miljoen

De Palestijnse Hanan al-Hroub geeft les op een middelbare school en is uitgeroepen tot beste lerares van de wereld. De award van de 'Global Teacher Prize' bestaat onder andere uit een bedrag van 1 miljoen dollar (bijna 900.000 euro). Hanan brengt haar leerlingen bij dat geweld niet de oplossing is. Nederlandse leraar Jelmer Evers hoorde tot de laatste 50 genomineerden.

3. JOHN lEGEND NOEMT dONALD tRUMP rACISTISCH

In een verhitte twitterdiscussie met Donald Trump junior (de zoon van) noemt John Legend de presidentskandidaat 'racistisch'. Het gesprek tussen de twee kwam op gang toen Donald junior anti-Trump demonstranten dom noemde.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Donald Jr. reageerde dat niet alles af te schuiven is op racisme. Waarop Johns reactie was: "Nee. Maar wel als racistische racisten racistische sh*t zeggen en gesteund worden door de KKK" (Klux Klux Klan). Daarmee bedoelt hij de Klux Klux Klan-supporrters bij campagnedagen van papa Trump.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie