Up 2 Date

Nino helpt zijn vader af te kicken in heftige aflevering 'Verslaafd'

  1. Newschevron right
  2. Nino helpt zijn vader af te kicken in heftige aflevering 'Verslaafd'

Gisteravond was Nino te zien in een heftige aflevering van 'Verslaafd'. Zijn vader Regillio en diens vriendin Nannien zijn al tientallen jaren verslaafd aan alcohol, drugs en elkaar. Door middel van een interventie hoopt de familie op een ander leven voor Regillio en Nannien.

Interventie

Nino's vader Regillio staat op met bier, rookt wiet en gebruikt heroïne en cocaïne. Als laatste hoop probeert Nino en zijn familie zijn vader te overtuigen om te gaan afkicken.

"Wat mij het meest pijn doet is dat mijn vader zelf niet de kracht heeft kunnen vinden in de mensen om hem heen om voor hun af te kicken. Dan heb ik het gevoel dat ik zelf niet belangrijk genoeg ben."

Tijdens de interventie krijgen de familieleden de kans om een brief voor te lezen. Nino vertelt hoe het voor hem was om met een verslaafde vader op te groeien.

"Op verjaardagen hoopte ik altijd op een belletje van jou. En op het voetbalveld vond ik het moeilijk om te zien dat andere kinderen werden aangemoedigd door hun vader. Jij stond daar niet voor mij. "

De eerlijke woorden maken veel indruk op Regillio. Hij en zijn vriendin Nannien besluiten om gescheiden van elkaar te beginnen aan een afkicktraject.

Afkicken

Na het detoxen van de drugs, gaat vader Regillio naar een afkickkliniek in Zuid-Afrika. Na een paar maanden komt hij afgekickt terug, maar hij is nog wel zwak. Na een korte periode gaat het mis. Regillio en Nannien hebben hun behandeling afgebroken en zijn samen ingetrokken bij Nanniens broer. De familie doet nog meerdere pogingen om Regillio weer terug in zijn behandeling te krijgen. Maar tot frustratie van Nino besluit zijn vader niet terug in behandeling te gaan.

"Al 30 jaar ben ik soort van aan het hopen dat het op een dag goed komt. En dan zetten we alles op alles om iets te doen wat buiten op ons bereik ligt. En dan doet hij dit!?"

clean

Uiteindelijk vinden Regillio en Nannien een eigen huis en maken ze een nieuwe start. Een drugstest wijst uit dat Nannien helemaal clean is en Regillio clean van de heroïne en cocaïne. Hij drinkt wel soms nog bier en blowt soms nog.

"Ik had natuurlijk liever gezien dat hij alles had gedaan wat wij wilden. Maar ik heb gezien dat hij heeft alles heeft gedaan wat hij kon."

Ster advertentie
Ster advertentie