Up 2 Date

VIDEO: Agent adopteert pasgeboren baby van dakloze, drugsverslaafde moeder

  1. Newschevron right
  2. VIDEO: Agent adopteert pasgeboren baby van dakloze, drugsverslaafde moeder

Agent Ryan Holets was aan het surveilleren in Albuquerque, toen hij stuitte op een zwangere vrouw en haar vriend. De twee bleken dakloze drugsverslaafden en maakten zich net klaar om heroïne bij elkaar in te spuiten. Holets besloot een gesprek aan te gaan met de vrouw over de gevaren van drugs voor een ongeboren baby.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

En dat kwam hard binnen bij de 35-jarige Crystal Champs. ''Waarom doe je dit? Op deze manier ga je je kind vermoorden'', vertelde Ryan haar. Crystal wist dat hij gelijk had en barstte in tranen uit. In eerste instantie was ze boos door zijn opmerking, vertelt ze aan CNN.

''Ik dacht: hoe durf je me te veroordelen? Je hebt geen idee hoe moeilijk dit is. Ik weet dat ik een slecht mens ben en me in een verschrikkelijke situatie bevind."

Reddende Engel

Maar Crystal besefte maar al te goed dat haar verslaving een te groot probleem is, waardoor de baby geen gezond leven zal kunnen leiden. Ze vertelde aan Ryan dat ze hoopte op een reddende engel; iemand die haar baby zou willen adopteren.

eindelijk helpen

Ryan hoefde geen seconde na te denken. Hij vertelde haar ter plekke dat hij de zorg voor het kindje op zich zou nemen en hij liet haar een foto zien van zijn gezin. Ryan en zijn vrouw hadden al vier kinderen, waaronder een tien maanden oude baby. Ook zijn vrouw Rebecca ging onmiddellijk akkoord toen ze over het lot van de ongeboren baby hoorde.

''Ik heb al zo veel situaties gezien waarbij ik zou willen helpen, maar waarbij het onmogelijk was. Op dit moment besefte ik dat ik eindelijk de mogelijkheid had om iemand te helpen.''

hoop

Drie weken later werd de baby geboren. Crystal heeft na de geboorte afscheid genomen van haar dochtertje, die de toepasselijke naam Hope kreeg. Crystal zelf heeft de hoop opgegeven: ''Ik heb geaccepteerd dat dit mijn leven is.'' Al sinds haar tienerjaren is ze drugsverslaafd en afkicken is haar nog nooit eerder gelukt.

''Ik wil gewoon dat Hope veilig is en deel uitmaakt van een familie. Dat ze kansen krijgt in dit leven.''

Ster advertentie
Ster advertentie