Up 2 Date

Bijna half miljoen dollar opgehaald voor tiener die haar verkrachter doodde

foto: YouTube: KCCI
  1. Newschevron right
  2. Bijna half miljoen dollar opgehaald voor tiener die haar verkrachter doodde

Voor de 17-jarige Amerikaanse tiener Pieper Lewis, die gisteren werd veroordeeld voor het vermoorden van haar verkrachter, is ruim 458.000 dollar ingezameld. Dat bedrag komt goed van pas aangezien de rechter besloot dat Lewis 150.000 dollar moest betalen aan de familie van haar verkrachter.

Meermaals verkracht

Lewis liep op 15-jarige leeftijd weg van huis vanwege een onveilige thuissituatie en sliep in de gangen van een flatgebouw. Daar ontmoette ze een 28-jarige man, die haar onderdak bood en aan andere mannen verhandelde voor seks. Een van die mannen was Brooks. Volgens Lewis werd ze meerdere keren verkracht in de weken voordat ze Brooks neerstak. Zo zou ze onder bedreiging van een mes door de 28-jarige man gedwongen zijn om met Brooks mee te gaan. Nadat ze die avond opnieuw verkracht werd, pakte ze een mes en zou ze hem ruim dertig keer hebben gestoken.

Schuldig aan doodslag

De rechter bepaalde dat Lewis schuldig is aan doodslag en het aanbrengen van opzettelijk letsel. Naast het feit dat ze 150.000 dollar schadevergoeding moet betalen, is ze door de rechtbank veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van vijf jaar. Als Lewis tijdens haar proeftijd een misdaad begaat, kan ze alsnog naar de gevangenis worden gestuurd.

"Pieper wil naar de universiteit"

Dat Lewis een voorwaardelijke celstraf en een enorme geldboete heeft gekregen vindt een oud-leraar van haar oneerlijk. Daarom heeft ze een inzamelingsactie gestart waarmee ze 200.000 dollar wilde ophalen voor haar voormalige leerling. Duizenden mensen zijn het met haar eens, want in minder dan twee dagen staat de teller op het moment van schrijven op maar liefst 459.523 dollar. "Pieper wil naar de universiteit, ze wil kunst maken en ze wil pleiten voor andere meisjes die zich in situaties bevinden zoals zij die heeft doorstaan. Ze verdient het niet dat er een enorme schuld boven haar hoofd hangt, die haar ervan weerhoudt haar ambities na te streven. Pieper heeft ons nu nodig. Als je in staat bent, doneer dan alsjeblieft om Pieper te helpen", aldus Leland Schipper.

Schadevergoeding

Vanwege het enorme succes van de inzamelingsactie heeft Schipper het streefdoel verhoogt en blijft ze voorlopig nog geld ophalen voor Lewis. Met het geld wil ze ervoor zorgen dat de schadevergoeding en overige juridische kosten die de tiener heeft gemaakt, worden gedekt. Daarnaast wil ze er ook voor zorgen dat niets Lewis in de weg staat om een bedrijf te starten of een studie te volgen aan de universiteit. Ten slotte hoopt ze dat Lewis met het bedrag andere slachtoffers van zedenmisdrijven kan helpen.

Ster advertentie
Ster advertentie