Up 2 Date

'Against the Wall' toont pijn van Afro-Amerikaanse Hollywoodsterren

  1. Newschevron right
  2. 'Against the Wall' toont pijn van Afro-Amerikaanse Hollywoodsterren

Het politiegeweld tegenover de Afro-Amerikaanse gemeenschap blijft een onophoudelijk probleem. Hoewel etnisch profileren al bestaat sinds de slavernij, is er nog steeds geen oplossing. In een nieuwe video tonen zwarte Hollywoodsterren hun pijn als ze worden geconfronteerd met de heftige gewelddadige acties gericht tegen de black community.

Hollywoodsterren

De grote Afro-Amerikaanse acteurs Michael B. Jordan, Michael K. Williams en Danny Glover staan letterlijk met hun gezicht 'tegen de muur'. Verder werkten ook de politieke activisten Marc Lamont Hill en Van Jones, kunstenaars Sophia Dawson en Sydney G. James en rapper Mysonne mee aan de video.

Incidenteel

De 89-jarige Harry Belafonte zet zich al van jongs af aan in tegen etnisch profileren. In zijn voice-over zegt hij dat er allang teveel bewijs is om het probleem te ontkennen.

''Als het één of twee keer is, kun je het incidenteel noemen. Maar als een groot aantal jonge mannen wordt vermoord en ze hebben allemaal een Afro-Amerikaanse achtergrond, denk ik dat iemand een boodschap wil overbrengen. Wij moeten daarop antwoorden.''

Geluidsopnames

Er wordt gebruik gemaakt van bestaande geluidsopnames van politiegeweld in het verleden. Zo hoor je de stem van de politieagent die Terence Crutcher beschrijft vanuit de helikopter, net voordat hij wordt vermoord: ''Dat ziet er uit als een grote slechte man. Waarschijnlijk iets van plan.''

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De film eindigt met de tekst: ''Zwart is geen wapen''. Regisseurs Gerard Bush en Christopher Renz hopen met de video een nieuw gesprek over de problematiek op gang te kunnen brengen.

Ster advertentie
Ster advertentie