Up 2 Date

Emotionele Nicki Minaj over gewelddadige relaties in Queen-documentaire

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Emotionele Nicki Minaj over gewelddadige relaties in Queen-documentaire

Nicki Minaj vertelt in haar aankomende Queen-documentaire veel over haar privéleven. Dat is te zien in een paar clips die de artiest al op haar Instagram heeft gezet. Daarin onthult ze onder andere dat ze met gewelddadige relaties te maken heeft gehad.

Ouders

Nicki raakte al op jonge leeftijd in aanraking met huiselijk geweld. De rapper vertelt met tranen in haar ogen hoe ze haar moeder probeerde te beschermen voor haar gewelddadige vader. "Als klein meisje stond ik dan voor mijn moeder en deed ik zoals dit," legt Nicki met wijd gespreide armen uit. "Dat is misschien waarom mensen mij omschrijven als keihard of als bitchy of whatever, omdat ik mezelf vanaf dat moment beloofde dat geen enkele man mij zou mishandelen, mij zou uitschelden of zo zou behandelen."

Eigen relatie

In realiteit bleek het toch anders te lopen dan Nicki zichzelf had voorgenomen. In een andere clip beschrijft ze namelijk dat ze zelf in een gewelddadige relatie belandde en wat voor invloed dat op haar carrière had.

"Wie moest ik gaan inspireren als ik zelf helemaal niks te geven had? Ik heb een mens mij zo laag laten voelen dat ik me niet eens meer kon herinneren wie ik eigenlijk was. Ik was bang om naar de studio te gaan, omdat ik niet meer in mezelf geloofde."

Toen ze naar Miami en New York ging, lukte het haar om haar passie voor muziek terug te vinden. Daarna maakte ze nummers als Coco Chanel en Good Form, die op haar album Queen staan.

Meek Mill

Het is onduidelijk over welke relatie Nicki Minaj het heeft, maar haar ex Meek Mill - met wie ze tot 2017 een relatie had - lijkt op de 'beschuldigingen' te reageren op Twitter.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Queen

De documentaire heeft nog geen officiële releasedatum, maar is 'binnenkort' te zien via Apple Music.

CritiX

Nicki Minaj heeft in een gewelddadige relatie gezeten, maar ze is niet de enige die dat heeft meegemaakt. Ook in Nederland komt geweld in relaties voor. Uit een recent onderzoek blijkt zelfs dat een op de drie Nederlanders geweld binnen een relatie onder bepaalde omstandigheden acceptabel vindt. Zou jij je partner bijvoorbeeld slaan als hij of zij is vreemdgegaan? In het wekelijkse programma CritiX, op zondag, staat dit onderwerp van 17.00 - 19.00 uur ter discussie en jij kan meepraten!

Ster advertentie
Ster advertentie