Naar homepage
Up 2 Date

Zuurstoftank in coronaziekenhuis in Bagdad ontploft: dodental loopt op tot zeker 82

foto: EPA/MURTAJA LATEEFfoto: EPA/MURTAJA LATEEF
  1. Newschevron right
  2. Zuurstoftank in coronaziekenhuis in Bagdad ontploft: dodental loopt op tot zeker 82

In het ziekenhuis Ibn Khatib in het zuiden van de Iraakse hoofdstad Bagdad heeft een hevige brand plaatsgevonden. De brand ontstond op de intensive care door een ontploffing van een zuurstoftank.

Dodental en gewonden

Het Iraakse ministerie van Binnenlandse Zaken heeft bekendgemaakt dat het dodental in een paar uur tijd is opgelopen naar 82 en er 110 mensen gewond zijn. De gewonden zijn inmiddels overgebracht naar een ander ziekenhuis. Nadat de zuurstoftank ontplofte, ontstond er brand in het gebouw die zich snel verspreidde. De brandweer had dan ook grote moeite om de brand te blussen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nalatigheid

In het ziekenhuis werden met name coronapatiënten behandeld. De Iraakse premier heeft laten weten dat dit ongeluk is gebeurd door nalatigheid van het ziekenhuis. De top van de kliniek en het hoofd van de beveiliging zijn aangehouden en in afwachting van een onderzoek. De baas van de gezondheidsdienst in de regio Bagdad is ontslagen. "We houden alle betrokkenen vast totdat we hebben vastgesteld wie er ter verantwoording kunnen worden geroepen", aldus premier Mustafa al-Kadhimi.

Ster advertentie
Ster advertentie