Up 2 Date

Driekwart van festivalbezoekers draagt poepbacterie

foto: Unsplash: Aranxa Esteve
  1. Newschevron right
  2. Driekwart van festivalbezoekers draagt poepbacterie

Festivals zijn misschien niet de allerschoonste evenementen, dat wisten we allang. Maar het lijkt nu erger dan we hadden gedacht. Volgens wetenschappers van Universiteit Utrecht draagt namelijk driekwart van de festivalbezoekers poepbacteriën op hun handen.

onderzoek

De Universiteit resulteert dit uit een onderzoek dat vorige maand tijdens Zwarte Cross onder 450 bezoekers werd uitgevoerd. Daaruit bleek dat driekwart van de bezoekers poepbacteriën op hun handen dragen. Deze bacteriën komen mogelijk van de weilanden waar dieren op poepen en het gras waar mensen op gaan zitten. De bezoekers kunnen de bacteriën ook gewoon via de toiletten krijgen of door fysiek contact met andere festivalgangers.

oplossing

Wat kun je ertegen doen? Infecties via je handen kunnen volgens de universiteit vermeden worden door voor het eten en na een bezoekje aan het toilet grondig je handen te wassen met zeep. Daarna is het noodzakelijk om je handen af te drogen met papieren doekjes. Maar ja, je kan natuurlijk ook gewoon je eigen ontsmettingsmiddel meenemen.

Ster advertentie
Ster advertentie