Up 2 Date

Hooikoorts tijdens Kerst? Het is zeker mogelijk

foto: ANP XTRA
  1. Newschevron right
  2. Hooikoorts tijdens Kerst? Het is zeker mogelijk

Het voorjaar is één van de beste delen van het jaar, totdat je hooikoorts weer begint. Tranende ogen, loopneuzen en niezende mensen zijn haast niet te vermijden tijdens die tijd van het jaar. Als het najaar aanbreekt, kunnen we tenminste om één ding blij zijn: geen last meer van hooikoorts. Slecht nieuws voor die mensen: tijdens kerst krijg je waarschijnlijk ook last van deze allergie.

hazelaar

De hazelaar is de aartsvijand van elke hooikoortspatiënt. Als die bloeit, verspreidt de plant door middel van de wind al het stuifmeel door de lucht. Meestal begint de hazelaar pas tegen het eind van januari te bloeien, maar voor 2018 is dat anders. De plant begint nu al te bloeien, wat betekent dat je binnen de kortste keren weer als een gek gaat niezen.

te vroeg?

De oorzaak hiervan is het feit dat het in september te koud was, maar in oktober en november juist te warm. Dit zorgde voor de vroege en snelle bloei van de hazelaar. Nu liggen we wel weer onder een pak sneeuw, maar meteorologen zijn ervan overtuigd dat de temperaturen rond de feestdagen weer stijgen. Voor nu kan je maar snel naar de drogisterij rennen en genoeg medicijnen en zakdoekjes inslaan.

Ster advertentie
Ster advertentie