Up 2 Date

Man die eendjes helpt oversteken komt om het leven na aanrijding

foto: YouTube: NBC News
  1. Newschevron right
  2. Man die eendjes helpt oversteken komt om het leven na aanrijding

Een automobilist (41) uit Noord-Californië is afgelopen donderdag op tragische wijze aan zijn einde gekomen. De man hielp een aantal eendjes om veilig over te steken op een kruispunt. Hij wilde daarna teruglopen naar zijn auto, maar werd vervolgens onderschept door een automobilist (17) wat hem uiteindelijk fataal werd, zo meldt NBC News.

Bestuurder wordt waarschijnlijk niet vervolgd

Het verkeersincident vond donderdagavond plaats in de stad Rocklin, ongeveer 35 kilometer ten noordoosten van de stad Sacramento. De bestuurder bleef bij Casey Rivara, zoals het slachtoffer heette, tot de hulpdiensten arriveerden. Hoewel het onderzoek naar het ongeval nog in volle gang is, liet politiechef Scott Horrillo aan NBC News weten dat het onwaarschijnlijk is dat het 17-jarige meisje strafrechtelijke vervolgd wordt. "We hebben nog veel om uit te zoeken, maar op het eerste gezicht lijkt het er niet op dat er sprake was van nalatigheid", aldus Horrillo.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Hij was zo aardig'

Kort voor het ongeluk werd de heldendaad van Rivara nog toegejuicht door omstanders. "Hij stapte uit de auto en was de eendjes aan het helpen met oversteken, aangezien ze moeite hadden met over de stoeprand komen. Iedereen klapte voor hem, omdat hij zo aardig was", aldus een 12-jarige omstander.

Ontroerd

De weduwe van Rivara liet in een statement op Facebook weten ontroerd te zijn door alle condoleances die ze heeft ontvangen na het overlijden van haar man. "We zijn diep geraakt door de overweldigende steun en liefde die we de afgelopen dagen hebben ontvangen. We willen onze dankbaarheid uitspreken voor alle lieve berichten en gestes. Het is ontzettend mooi om te horen dat Casey een positieve impact had op jullie levens."

Ster advertentie
Ster advertentie