Up 2 Date

Zakenman (89) geeft 1000 dollar aan alle 982 scholieren die bosbrand overleefden

foto: Monica LeRossignol
  1. Newschevron right
  2. Zakenman (89) geeft 1000 dollar aan alle 982 scholieren die bosbrand overleefden

Inwoners van het Amerikaanse Paradise hebben hun huizen letterlijk in vuur zien opgaan. Het complete plaatsje is verwoest door de heftige bosbranden die de afgelopen weken woedden in Californië. Zakenman Bob Wilson besloot de scholieren van de Paradise High School wat financiële steun te bieden en deelde duizend dollar uit aan elke scholier en schoolmedewerker die zijn of haar huis had verloren.

"Ik heb dit besluit binnen vijf minuten genomen. Ik dacht aan alles dat deze kinderen moeten missen: sporten, teams, schoolfeesten. Alles is zo'n chaos en ik wilde hen helpen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Meer dan een miljoen

Het geld deelde Bob Wilson dinsdagavond uit op Chico High School, de plek waar alle slachtoffers van de bosbranden zich de afgelopen weken verzameld hebben om hun leed met lotgenoten te delen en een warme maaltijd te halen. In totaal doneerde hij aan maar liefst 982 studenten en 105 medewerkers duizend dollar. Bij elkaar is dat bijna 1,1 miljoen dollar!

Naast de zeer welkome cheque, deed Bob Wilson ook nog een persoonlijke brief in ieder envelopje. Daarin stond onder andere dat het hem niet uitmaakte hoe het geld besteed werd: "Ik zou alleen wel teleurgesteld zijn als het naar alcohol of drugs gaat." Ook stak hij iedereen een flinke hart onder de riem:

"Weet alsjeblieft dat jullie er niet alleen voor staan, want zelfs iemand uit het verre San Diego denkt aan jullie en heeft er vertrouwen in dat morgen beter wordt, als je de motivatie hebt om het beter te maken."

Zorgen

De reden dat Bob Wilson specifiek de studenten van Paradise High School wilde helpen, is vanwege een artikel van LA Times. Daarin was te lezen dat de meeste Paradise High School-scholieren hun huis hadden verloren. Daarnaast ging het over de onzekerheid of de school wel kon blijven bestaan. Het gebouw was namelijk net zoals de huizen van de scholieren compleet verwoest.

De 89-jarige man - die zelf ruim 800 kilometer verderop woont - werd hierdoor geraakt, omdat het hem deed denken aan zijn eigen juist zo zorgeloze tienerjaren. Hij besefte zich dat de scholieren niet alleen hun huis hadden verloren, maar ook hun zekerheid en dagelijkse routine.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie