Up 2 Date

14-jarige Ethan is kandidaat voor gouverneurschap

foto: Facebook: Ethan Sonneborn 2018
  1. Newschevron right
  2. 14-jarige Ethan is kandidaat voor gouverneurschap

"Het is aan onszelf om onze toekomst te bepalen." De nog maar net veertienjarige Ethan Sonneborn heeft weinig vertrouwen in de leiders van zijn staat. En wat doe je in dat geval? Ethan besloot zichzelf maar kandidaat voor het gouverneurschap te stellen, toen hij erachter kwam dat daar in zijn staat Vermont geen minimumleeftijd aan gesteld wordt. Het lukte hem om bij de vier Democratische kandidaten van de voorverkiezingen te komen.

Belangrijke zaken

"Ik vond dat de huidige generatie van leiders, er niet uitzagen alsof ze zich zouden kunnen inzetten voor de zaken waar ik om geef," vertelt de altijd al politiek geëngageerde Ethan in 60 Seconds Docs. Welke zaken hij dan belangrijk vindt? Een goede gezondheidszorg, een goed onderwijsstelsel en een verbod op aanvalswapens: "Dit is iets dat ik ontzettend belangrijk vind, want mijn school zou de volgende kunnen zijn." Daarnaast vindt de 14-jarige diversiteit in politiek belangrijk: "Zo zorg je ervoor dat iedereens stem wordt gehoord."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Leeftijd

Ethans team bestaat uit even oude vrienden en klasgenoten. De leeftijd doet er echter niet toe voor de jongens. Volgens Ethan gaat het erom of iemand slimme, praktische, progressieve en pragmatische ideeën heeft. "Als diegene dan toevallig een tiener is, zou ik die persoon alsnog supporten." Mochten Ethan en zijn team niet winnen, dan zijn ze in ieder geval al blij dat ze hun boodschap hebben kunnen delen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Voorverkiezingen

Vandaag zijn de voorverkiezingen. Als Ethan wint, neemt hij het in november als kandidaat-gouverneur op tegen een kandidaat van de Republikeinen.

Ster advertentie
Ster advertentie