Up 2 Date

Facebook 'vermoordt' per ongeluk gebruikers inclusief oprichter Mark Zuckerberg

  1. Newschevron right
  2. Facebook 'vermoordt' per ongeluk gebruikers inclusief oprichter Mark Zuckerberg

Facebook verklaarde vrijdagmiddag springlevende gebruikers per ongeluk dood. Zelfs oprichter Mark Zuckerberg was slachtoffer van de vergissing. Geschrokken 'digitale doden' postten berichten op Twitter met de vraag hoe zij de fout konden herstellen. Achteraf bleek het om een bug te gaan.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Herdenkingspagina

Wat is er nu precies gebeurd? Normaal kunnen familie en vrienden van een overledene het facebookaccount van diegene laten omzetten naar een officiƫle herdenkingspagina. Overigens kun je er ook voor kiezen dat een vriend onder jouw account blijft posten, nadat je overleden bent, #creepy. Maar in het eerste geval verschijnt een troostende tekst bovenaan de pagina, zoals dat vrijdag ook ten onrechte is gebeurd bij veel gebruikers.

"In nagedachtenis van [naam facebookgebruiker]. We hopen dat geliefden van [naam] troost vinden in de dingen die anderen delen om hem/haar te herinneren en zijn/haar leven te vieren."

Door een bug gebeurde dit ineens bij veel meer pagina's dan nodig. Toen Facebook door kreeg wat er aan de hand was, is de fout hersteld. Volgens The Hackernews verklaarde een vertegenwoordiger van Facebook:

"Het spijt ons ontzettend dat dit is gebeurd en we hebben zo snel mogelijk gewerkt om het te fixen."

Tot zover lijkt de bug alleen gebruikers in de Verenigde Staten te hebben 'vermoord'. Heb jij last gehad van de vroegtijdige digitale dood?

Ster advertentie
Ster advertentie