Up 2 Date

Ice Cube over hoe John Singleton hem strikte voor 'Boyz n the Hood'

  1. Newschevron right
  2. Ice Cube over hoe John Singleton hem strikte voor 'Boyz n the Hood'

Ice Cube ken je natuurlijk als rapper, maar hij is ook een goede acteur. Friday, Barbershop en Are We There Yet? zijn een paar van de vele films waar Ice Cube in heeft gespeeld. Ook Boyz n the Hood. Hierin maakte de rapper zijn acteerdebuut, maar eigenlijk was acteren nooit belangrijk voor hem. Bij Jimmy Fallon vertelt Cube over hoe regisseur John Singleton hem toch voor de film heeft kunnen strikken.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

stalken

In 1991 kwam Boyz n the Hood uit. Het was John Singletons eerste film en hij had meteen al een sterrencast: Cuba Gooding Jr., Morris Chestnut, Nia Long en ook Ice Cube, die nog nooit had geacteerd. Bij Jimmy Fallon vertelt de rapper dat hij er nooit over had nagedacht om te gaan acteren. Bij de talkshow van Arsenio Hall, waar Singleton stage liep, werd Cube door de regisseur aangesproken: "Ik ga je in een film zetten." De rapper nam het niet serieus, maar John bleef door hameren en vertelde dat hij in zijn derde jaar van zijn studie zat en als hij geslaagd was, zou hij Ice Cube casten voor een film.

auditie

Een jaar later was Ice Cube hem alweer vergeten, maar tijdens een concert sprak de toekomstige regisseur hem weer aan. "Hij vroeg of ik hem nog herkende en ik zei ja. Toen ging hij weer, 'Ik zit in m'n vierde jaar van m'n studie en ik ga je nog steeds in die film zetten.' Op een gegeven moment raakte we zo erg aan de praat dat zijn vriend hem had achtergelaten en ik hem een lift terug naar de universiteit moest geven." Daarna kwam Ice Cubes manager met een bericht dat iemand hem in een film wilde zetten. Ook dit nam Cube niet serieus, maar hij ging toch auditie doen en daar was hij verbaasd om John wéér te zien.

"Ik deed auditie en ik was echt slecht. Verschrikkelijk. Hij vroeg of ik zijn script had gelezen en ik zei, 'Nope'. Hij zei: 'Lees het script en kom morgen weer terug. Als het weer fout gaat, moeten we helaas verder gaan.' Ik ging het toen lezen en ik was echt onder de indruk. En ja, de rest is geschiedenis."

Ster advertentie
Ster advertentie