Naar homepage
Up 2 Date

Ouders starten rechtszaak tegen 30-jarige zoon die niet uit huis wil gaan

foto: ABC7
  1. Newschevron right
  2. Ouders starten rechtszaak tegen 30-jarige zoon die niet uit huis wil gaan

In de staat New York heeft er wel een hele opmerkelijke rechtszaak plaatsgevonden. Een dertig jaar oude man werd aangeklaagd door zijn eigen ouders, omdat hij weigert zijn ouderlijk huis te verlaten.

Thuis wonen

Michael Rotondo moest acht jaar geleden noodgedwongen weer bij zijn ouders gaan wonen, nadat hij zijn baan verloor. Maar nu zijn zijn ouders, Mark en Christina Rotondo, het helemaal zat. De volwassen man woont in een slaapkamer zonder daar huur voor te betalen en zou ook nooit meehelpen in het huishouden.

Brieven

Papa en mama Rotondo schreven in de laatste maanden vijf brieven aan hun zoon waarin ze hem sommeren de woning te verlaten. Ook gaven ze hem advies over hoe hij aan een huis zou kunnen komen. De brieven zijn hard van toon, met opmerkingen als: 'Na overleg met je moeder, hebben we besloten dat je het huis onmiddellijk moet verlaten. Je hebt nog veertien dagen om te vertrekken', en: 'Je bent al die tijd onze gast geweest en er is geen overeenkomst dat je hier langer mag verblijven zonder onze toestemming.'

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Rechtszaak

De 30-jarige zoon gaf echter geen gehoor aan de brieven en maakte geen aanstalten het huis te verlaten. Voor de ouders zat er daarom maar één ding op: ze sleepten hun zoon voor de rechter. Dinsdag stonden de twee partijen tegenover elkaar in de rechtbank. Daar vertelde Michael dat hij weigert uit huis te gaan. Volgens hem heeft hij te weinig tijd gekregen om een andere woning te zoeken. Ook neemt hij het zijn ouders kwalijk dat ze hem nooit de reden hebben verteld waarom hij het huis moet verlaten.

Oordeel

De rechter heeft geoordeeld dat Michael toch echt het huis moet verlaten. Daarnaast worden er hulpdiensten ingeschakeld die de 'ongezonde leefsituatie' gaan onderzoeken. Of Michael nu daadwerkelijk weg zal gaan, is nog maar de vraag. Hij is het namelijk totaal niet eens met het oordeel van de rechter en heeft aangekondigd in hoger beroep te gaan. Eén ding is zeker: er zal de komende tijd waarschijnlijk een lekker ongemakkelijke sfeer in het huis hangen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie