Naar homepage
Up 2 Date

Olifanten omgekomen terwijl ze elkaar probeerden te redden

bron: AFP
  1. Newschevron right
  2. Olifanten omgekomen terwijl ze elkaar probeerden te redden

Zes olifanten zijn afgelopen nacht omgekomen bij een waterval, nadat ze elkaar probeerden te redden van de dood. De trieste gebeurtenis vond plaats in het nationale park Khao Yai, dat ten noorden van de hoofdstad Bangkok ligt.

Waterval

De olifanten probeerden de stroom over te steken, toen een klein olifantje uit de kudde uitgleed en werd meegevoerd richting de waterval. Vijf volwassen olifanten probeerden het jonkie te redden uit de wilde wateren en vielen uiteindelijk ook naar beneden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Olifanten gevonden

De parkwachters kregen in de nacht van het ongeluk te horen dat een kudde olifanten de weg bij de waterval blokkeerden. Drie uur later vonden ze de jonge olifant onderaan de waterval. Daarna werden de vijf andere dode dieren gevonden.

Olifanten gered

De parkwachters hebben de overgebleven twee olifanten die op de glibberige rotsen stonden, nog wel weten te redden. Dat deden ze door de dieren met touwen het ravijn uit te leiden. Ze worden de komende dagen in de gaten gehouden door de parkbeheerders.

Afhankelijke dieren

Nederlander Edwin Wiek is oprichter van een natuurbeschermingsorganisatie in Thailand en vertelt in een BBC-interview dat de twee overgebleven olifanten het erg moeilijk gaan krijgen zonder de rest van de kudde. Olifanten zijn volgens hem erg afhankelijk van elkaar als het gaat om het verzamelen van voedsel en het beschermen van elkaar.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Net als in 1992

Het is niet voor het eerst dat er olifanten omkomen bij de waterval in nationale park Khao Yai. In 1992 kwam er op dezelfde plek een kudde van acht olifanten om het leven. Ook zij vielen naar beneden.

Ster advertentie
Ster advertentie