Up 2 Date

Afghaanse student die examen maakt met baby op schoot inspireert de hele wereld

foto: Facebook: Yahya Erfan
  1. Newschevron right
  2. Afghaanse student die examen maakt met baby op schoot inspireert de hele wereld

De 25-jarige Afghaanse studente Jahan Taab kan wereldwijd op heel veel liefde en respect rekenen. Er ging een foto viral van de kersverse moeder die een examen maakte, terwijl ze op de grond zat met een baby op schoot. Ze deed een toelatingsexamen voor de universiteit, maar tegelijkertijd voedde en troostte ze haar huilende baby.

toelatingsexamen

Yahya Erfan was surveillant tijdens het examen en zag de situatie. Hij twijfelde niet en maakte onmiddellijk een foto, die hij postte op Facebook. Vervolgens werd het massaal gedeeld op social media. ''Het was prachtig om te zien en iedereen die examen deed, was onder de indruk van haar'', vertelt hij aan CNN.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Arme familie

Achter de foto zit een schrijnend verhaal. Jahan komt uit een arme familie en kan de universiteitskosten eigenlijk niet betalen. Toch wilde ze niets liever toegelaten worden aan de opleiding Sociale Wetenschappen in Nili.

geen kosten

Jahan heeft het examen gehaald, maar kon zich toch niet inschrijven. Het inschrijvingsgeld is te hoog en gesprekken met de universiteit over een beurs liepen nergens op uit. Om de vrouw te helpen, is er nu een crowdfunding-pagina opgezet. En dat loopt best lekker, dus het ziet er naar uit dat Jahan toch aan haar opleiding kan beginnen. You go girl!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie