Up 2 Date

Vanessa Bryant doneert schadevergoeding van $16 miljoen aan goed doel

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Vanessa Bryant doneert schadevergoeding van $16 miljoen aan goed doel

Vanessa Bryant gaat de schadevergoeding ter waarde van 16 miljoen dollar die ze deze week kreeg in een rechtszaak doneren aan een goed doel. Het enorme bedrag gaat naar de Mamba & Mambacita Sports Foundation, een liefdadigheidsorganisatie vernoemd naar de verongelukte Kobe Bryant en dochter Gianna.

Doorgestuurde foto's

Vanessa spande samen met een andere nabestaande van de helikoptercrash - waarbij haar man en dochter om het leven kwamen - een rechtszaak aan wegens privacyschending en emotionele schade. Dit omdat hulpverleners na de crash foto's van het wrak met daarop lichamen van de overledenen hadden doorgestuurd.

Mensen van de politie en brandweer deelden die beelden vervolgens onderling, onder meer tijdens een gala, in een kroeg en tijdens het gamen. Vanessa gaf aan daardoor elke dag bang te zijn dat zij of haar dochters die foto's een keer op social media tegenkomen.

'Kobe's en Gigi's legacy'

In de rechtbank werd bepaald dat Vanessa en Chris Chester, de man die zijn vrouw en dochter verloor bij het ongeluk, samen 31 miljoen dollar uitgekeerd krijgen van de lokale overheid van Los Angeles. Vanessa heeft nu laten weten dat haar deel naar de liefdadigheidsorganisatie gaat, om zo "een licht te schijnen op Kobe's en Gigi's nalatenschap." Hoeveel de stichting dan precies ontvangt, is niet bekend.

'Beleid moet veranderen'

Haar advocaat geeft aan dat Vanessa met haar inspanningen altijd enkel op zoek was naar aansprakelijkheid. Zo ziet ze het liefst dat het beleid bij de hulpdiensten verandert en dat officieren beter getraind worden om dit soort gedrag te voorkomen. "Maar dat valt onder verantwoordelijkheid van de sheriff en de brandweer, verantwoordelijkheden die dankzij Mrs. Bryants inspanningen hopeloos tekortschietend zijn gebleken", aldus de advocaat tegen de Los Angeles Times.

Zo zou aan het licht zijn gekomen dat onderling al jarenlang foto's van slachtoffers worden gedeeld "zonder legitiem doel".

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Mamba Foundation

De Mamba & Mambacita Sports Foundation, afgeleid van Kobe's bijnaam 'The Black Mamba', zet zich in voor het ondersteunen en stimuleren van jonge sporters die misschien niet altijd de juiste mogelijkheden en middelen hebben. De organisatie wil ieder kind toegang geven tot sport en jongeren de kans geven om zichzelf daarin te ontwikkelen.

Ster advertentie
Ster advertentie