Up 2 Date

In 2018 geen frisdranken met suiker meer op school

foto: ANP XTRA
  1. Newschevron right
  2. In 2018 geen frisdranken met suiker meer op school

Kom jij de schooldag alleen maar door met een blikje cola of energydrink tijdens de pauze? Dan wordt het afkicken geblazen, want Nederlandse frisdrankproducenten stoppen vanaf volgend jaar met de verkoop van suikerhoudende frisdranken op middelbare scholen. Lightdranken verdwijnen niet van scholen.

Contracten

Raymond Gianotten, de directeur van de Nederlandse Vereniging Frisdranken, Waters en Sappen, zegt dat de producenten willen helpen met het maken van een gezondere keuze. De producenten hebben nog wel contracten lopen met scholen. Daarom is de bedoeling dat er vanaf eind 2018 geen frisdrank meer wordt geleverd.

Zoetstoffen

Volgens Gianotten is er niks mis met light frisdranken. Aan het RTL Nieuws vertelt hij: "Ze bevatten geen suiker en nauwelijks calorieën." Volgens het voedingscentrum is water, thee of koffie het beste om te drinken. In veel light-dranken zijn de suikers vervangen voor zoetstoffen. Daarom krijg je inderdaad minder calorieën binnen, maar het kan wel het tandglazuur van je tanden aantasten.

Ster advertentie
Ster advertentie