Up 2 Date

Eerste beelden Surinaamse, Turkse en Marokkaanse schoorsteenpiet bij RTL

  1. Newschevron right
  2. Eerste beelden Surinaamse, Turkse en Marokkaanse schoorsteenpiet bij RTL

RTL heeft dinsdag bekendgemaakt dat de nieuwe sinterklaasserie 'Sint en Co: de verdwenen sleutel' een afspiegeling wordt van de samenleving. De schoorsteenpieten worden gespeeld door acteurs met verschillende culturele achtergronden. De Surinaams-Nederlandse Mike Libanon kruipt in de rol van meesterpiet en leerlingpieten Slim en Pret zijn van Turkse en Marokkaanse afkomst.

Opvolger Club van Sinterklaas

Sint en Co is de opvolger van 'De Club van Sinterklaas', de serie die ieder jaar langskwam in de Sinterklaasperiode. Natuurlijk spelen er ook BN'ers mee in de serie. Presentatrice Loretta Schrijver speelt een asielmedewerkster en Eric Corton een overijverige smid. Naast de meester- en leerlingenpieten zien we ook Hoofdpiet, Pietza (de keukenpiet), PAS Piet (Persoonlijk Assistent van Sint) én om de chagrijnige meneer Bram Brom en het hondje Wolf.

Pakjesavond in gevaar

In de nieuwe Sinterklaasserie willen de twee jonge leerlingpieten Slim en Pret echt Pietenwerk doen. Daarvoor moeten ze eerst nog hun Pietenexamen halen. Als de sleutel van het supersterke slot op de Pakjeskamer verdwenen is, komt Pakjesavond in gevaar… en komen Slim en Pret in actie!

Sint op RTL 8

'Sint en Co: de verdwenen sleutel' is vanaf 14 november te zien op RTL 8. Bij het themakanaal RTL Telekids komt de serie 24/7 langs.

Ster advertentie
Ster advertentie