Up 2 Date

Rapper Anu-D vertelt over zijn gevoelige track voor Nouri

  1. Newschevron right
  2. Rapper Anu-D vertelt over zijn gevoelige track voor Nouri

"Het belangrijkste is dat mensen nog steeds aan hem denken en voor hem blijven bidden." Dat zei Anu-D in een interview met AT5. De rapper heeft het gevoelige nummer Stay Strong Appie uitgebracht als ode aan zijn buurtgenoot Abdelhak Nouri.

Een aantal maanden geleden zakte de Ajacied plotseling in elkaar tijdens een voetbalwedstrijd en raakte daarna in coma. De familie heeft ontzettend veel steun ontvangen. Helaas is de toestand van Nouri maar weinig veranderd.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

liefde

Anu-D, die ook in de Amsterdamse wijk Geuzenveld is opgegroeid, kent de broer van Abdelhak Nouri heel goed en heeft de track natuurlijk eerst aan de familie laten horen. In het bijschrift onder de videoclip op YouTube staat het volgende:

"Beste Abdelhak, ik heb dit nummer geschreven vanuit me liefde voor jou en je broer. We komen uit dezelfde buurt en hebben op dezelfde pleintjes gespeeld als kinderen. In Geuzenveld zijn er weinig voorbeelden, maar jij bent er een voor iedereen. Wij allemaal hopen dat je snel beter wordt. In het 2e couplet beschrijf ik de moeilijke thuis en buiten situaties die vele hebben in plaatsen als Geuzenveld die niet kansrijk zijn en dat de keuzes die je maakt ook je familie kunnen raken. Deze gebeurtenis heeft iedereen aan het denken gezet. Toen het gebeurde wist ik me geen houding aan te nemen en ik denk niemand niet. Nu maanden later kwam het eruit tijdens het schrijven van me tekst in de stad Zaandam. Ik was net klaar met een nummer over me vader, en zocht naar een nieuwe beat. De eerste woorden waren "Geuzenveld huilt, stay strong Nouri" en hierna heb ik me gevoel gevolgt en de rest geschreven. Ik heb de track natuurlijk eerst aan je broer laten horen via de mail en daarna heb ik Assi van Amsterdam Casuals gebeld, die vond het een prachtig gebaar en wist bij Ajax een designer zo ver te krijgen om een nieuw spandoek te maken. Vervolgens ben ik samen met M-O naar Den Haag gereden om 02:00 en hebben we samen de track gemixt en gemasterd. De zelfde dag stonden we 14:00 op het plein (Nouriplein) en zijn we wezen filmen naast de garage van de Arena. We denken aan je, en dit is mijn ode naar jou, liefde Anouar."

Profijt?

"Veel mensen zullen denken, even een rapper die over de rug van Nouri een hit wil gaan scoren." Deze gedachte gooide de AT5-verslaggever er toch nog even uit tijdens het interview. Maar Anu-D heeft meteen laten weten dat dat absoluut niet zijn intentie is.

"Dit komt gewoon puur uit mijn hart. Ik hoef hier geen profijt van."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie