STER Advertentie
STER Advertentie

Alleenstaande papa Jay zorgt voor zijn 5 kinderen: "Soms voel ik me een octopus"

Dinsdag 19 december 2017 - 15:38 uur

|

Door:

Elize

Het programma Een Huis Vol volgt verschillende grote gezinnen. Eén van die gezinnen is die van Jay Lopez en zijn vijf kinderen uit Rotterdam. Deze 34-jarige vader voedt zijn kinderen helemaal alleen op. Een zware taak, zo is te zien in het programma.

gescheiden

Papa Jay draagt sinds twee jaar in zijn eentje de zorg over Talitha (12), Danilo (11), Jaïro (9), Jordan (5) en Felice (4). Zijn vrouw, de moeder van de kinderen, ging bij het gezin weg. 

"Het deed de kinderen echt pijn. Ze waren er kapot van."

Vader en moeder in één

Inmiddels zijn de kinderen helemaal gewend dat ze opgroeien bij hun vader. Papa Jay doet dan ook alles wat een moeder ook zou doen, dus dat betekent ook de haren van zijn dochters stylen en hun nagels lakken. Dat vindt Jay niet meer dan normaal: "Mijn moeder heeft me geleerd dat ik ook alles moet kunnen wat een vrouw kan."

Zwaar 

Dat betekent echter niet dat alles heel makkelijk gaat. Jay staat dagelijks om vijf uur op om te zorgen dat de kinderen op tijd aangekleed zijn en ontbeten hebben. Hij brengt hun vervolgens naar de voorschoolse opvang en gaat daarna zelf naar werk.

"Soms is het echt zwaar hoor, vooral als ik zelf moe ben. Je hoeft maar één ding te vergeten en het gaat fout. Maar op een gegeven moment kom je in een soort systeem."

Hoewel hij zich soms een octopus voelt, is hij ook een beetje gewend aan het drukke leven: "Als je dit al 1,5 jaar doet, weet je niet anders."

Geen paniek

Ook financieel heeft de alleenstaande vader het af en toe lastig. Als zelfstandige meubelmaker en parketlegger is hij soms onzeker over financiële zaken. Toch blijft Jay altijd relaxed, want volgens hem voelen de kinderen het aan als hij onrustig is. 

"Soms ben ik dagen thuis en dan is er geen inkomen. Dan moet je toch blijven lachen, want de kinderen mogen er niks van merken. Anders raken ze ook in paniek."

Populair op FunX.nl

  • Zo reageert DJ Wef als guy haar on air op een date vraagt

  • Habiba uit tv-serie 'Groeten uit Holland' overleden

  • Aankomende week wordt het misschien wel 40 graden

  • Marvel maakt enorm veel nieuwe series en films bekend voor komende twee jaar

  • Snelle dropt 'Reünie' met indrukwekkende video over pestverleden

  • Memphis Depay dropt 'Fall Back'-video met o.a. Winne, Ronnie Flex, Broederliefde en Jairzinho

{"c1":"2","c2":"17827132","ns_site":"po-totaal","potag1":"npofunx","potag2":"site","potag3":"npo","potag4":"npo","potag5":"zenderportal","potag6":"audio","potag7":"npofunx","potag8":"site","potag9":"site","name":"npofunx.news.up-2-date.35777-alleenstaande-papa-jay-zorgt-voor-zijn-vijf-kinderen"}