Up 2 Date

Voetballer Neymar deelt emotioneel afscheidsboodschap

  1. Newschevron right
  2. Voetballer Neymar deelt emotioneel afscheidsboodschap

Voetballer Neymar heeft een paar emotionele afscheidsberichten gedeeld op zijn Instagram. De FC Barcelona-speler is namelijk voor maar liefst 222 miljoen overgekocht door de Franse club Paris Saint-Germain (PSG).

In de videoboodschap kijkt de Braziliaan terug op zijn periode bij de Catalaanse club, bedankt onder andere zijn inspirator en goede vriend Messi en vertelt waarom hij ervoor heeft gekozen om verder te gaan bij PSG.

"Het leven van een atleet zit vol uitdagingen. Sommigen krijgen we ongevraagd en sommigen komen voort uit onze eigen beslissingen."

jongensdroom

Voor Neymar was FC Barcelona veel meer dan een uitdaging, maar een jongensdroom die uitkwam. Ineens stond hij daar als 21-jarige in de kleedkamer tussen allemaal spelers die hij ooit van een afstand bewonderde. De inmiddels 25-jarige Neymar ziet Messi als zijn idool, maar ze zijn ook hele goede vrienden geworden. "Het was een grote eer om samen je te voetballen."

blijven uitdagen

Hoewel Neymar de tijd van zijn leven heeft gehad bij FC Barcelona, heeft een atleet zoals hij nieuwe uitdagingen nodig. "Barcelona en Catalonië zullen altijd in mijn hart blijven, maar ik moet nieuwe uitdagingen aangaan. Ik ga naar PSG om nieuwe doelen te bereiken en om eraan bij te dragen dat de club de titels wint die ze voor ogen hebben. Ze hebben me een carrièreplan laten zien waar ik enthousiast van word en ik ben ready om er vol voor te gaan."

Ster advertentie
Ster advertentie