Up 2 Date

Dit Argentijnse gezin reist al 17 jaar de wereld rond in een auto

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Dit Argentijnse gezin reist al 17 jaar de wereld rond in een auto

Al 17 jaar is de Argentijnse familie Zapp op wereldreis. Inmiddels hebben ze al 83 landen bezocht met hun 89 jaar oude auto. De afgelopen dagen waren ze in Wageningen in Nederland. NOS Jeugdjournaal sprak met de drie kinderen die ook meereizen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Uit de hand gelopen wereldreis

In 2000 vertrok Herman Zapp samen met zijn vrouw Candelaria op reis. Het oorspronkelijke plan was om van Argentinië naar Alaska te reizen met 3000 euro op zak. Maar de reis liep compleet uit de hand en zeventien jaar later hebben ze al ruim 300.000 kilometer achter de rug en zijn er onderweg vier kinderen bijgekomen.

Gastvrijheid

De reis bekostigt de familie door een boek dat ze over hun reis hebben geschreven. Daarnaast worden ze veel geholpen door bedrijven en aardige mensen. Ze slapen vaak bij gastvrije gezinnen en ontmoeten daardoor veel mensen. Aan RTL Nieuws vertelt Herman dat deze mensen hun reis zo bijzonder hebben gemaakt.

"We vertrokken ooit met het idee dat mensen juist een gevaar voor ons zouden vormen tijdens de reis, dat we goed moesten oppassen. Maar de mensen die we hebben ontmoet hebben onze reis juist zo speciaal gemaakt. Overal werden we in huis genomen."

School

Drie van de vier kinderen zijn nog steeds mee op reis. De oudste (17 jaar) is in Israël gebleven voor de liefde. Volgens Herman hebben de kinderen onderweg veel geleerd: "De wereld is hun school." Dat bevestigen ze zelf ook. De kinderen vertellen enthousiast aan het Jeugdjournaal wat ze allemaal meemaken tijdens de reis.

"Een keer was ik aardrijkskunde aan het leren terwijl ik op de Mount Everest was. Een van de vragen was: wat is de hoogste berg ter wereld?" En toen dacht ik: deze!"

Eind

Aan alles komt een eind. Ook aan de lange wereldreis van de familie Zapp. Na Nederland reizen ze nog door naar België, de Canarische Eilanden en Marokko. Daarna maken ze de oversteek terug naar Zuid-Amerika en gaan ze via Brazilië weer terug naar hun thuisland Argentinië.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie