Naar homepage
Up 2 Date

Politie toont bewakingsbeelden van diefstal Van Gogh-kunstwerk

  1. Newschevron right
  2. Politie toont bewakingsbeelden van diefstal Van Gogh-kunstwerk

De politie heeft in het programma Opsporing Verzocht de bewakingsbeelden van de diefstal van het Van Gogh-schilderij openbaar gemaakt. Het kunstwerk, dat op 30 maart uit museum Singer Laren werd gestolen, is nog altijd spoorloos. Ook de dader is nog niet opgepakt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Beelden

Op de bewakingsbeelden is te zien dat er rond kwart over 3 's nachts een motor aan komt gereden met daarop één persoon. Na een tijdje met een gedoofde koplamp op het kruispunt te hebben gestaan, verplaatst de persoon zich naar de ingang van het museum.

De dader weet met grof geweld het museum binnen te komen. Hij breekt meerdere glazen deuren met een moker en rent vervolgens naar de zaal waar het kunstwerk hangt. De politie wil vanwege het onderzoek niet de beelden van verder in het museum tonen. Wel zie je hoe de dief weer met het schilderij onder zijn arm weer naar buiten rent.

De politie hoopt dat iemand de persoon op de beelden herkent of andere tips over de diefstal heeft.

Kunstwerk

Het schilderij dat gestolen is, is Lentetuin, de pastorietuin te Nuenen in het voorjaar uit 1884. Museum Singer Laren had het kunstwerk sinds 14 januari in bruikleen van het Groninger Museum.

Ster advertentie
Ster advertentie