STER Advertentie
STER Advertentie

Ophef nadat 13-jarige Thaibokser overlijdt door knock-out

Ophef nadat 13-jarige Thaibokser overlijdt door knock-out
Facebook

Donderdag 15 november 2018 - 12:53 uur

|

Door:

Elize

De dood van een 13-jarige jongen die knock-out werd geslagen tijdens een Thaiboks-wedstrijd heeft tot veel ophef geleid. Veel mensen vinden het niet kunnen dat kinderen van deze leeftijd aan betaalde gevechten meedoen.

Populair

Thaiboksen - of Muay Thai zoals het ook genoemd wordt - is heel populair in Thailand. Duizenden jonge vechters en hun familie zien het als een manier om geld te verdienen. Zo ook Anucha Thasako. Hij had vanaf achtjarige leeftijd deelgenomen in 170 gevechten om geld te verdienen om zijn ouders te helpen.

Geen helmen

Op beelden van de fatale wedstrijd is te zien dat de jongen en zijn tegenstander geen beschermende helmen droegen. Anucha werd herhaaldelijk op zijn hoofd geslagen totdat hij uiteindelijk op de mat neerviel. De jonge vechter overleed twee dagen na de wedstrijd aan een hersenbloeding.

Ophef

Het incident heeft tot veel ophef geleid. Had de scheidsrechter niet eerder moeten ingrijpen? Horen kinderen niet op zijn minst helmen te dragen? En zou er ├╝berhaupt niet een verbod op dit soort 'kindergevechten' moeten komen?

Verdrietig

Anucha's tegenstander zegt erg verdrietig te zijn over wat er gebeurd is. Het was nooit zijn bedoeling om iemand van het leven te beroven. Hij is van plan zijn kleding te veilen om geld in te zamelen voor Anucha's familie. 

Populair op FunX.nl

  • Bedrijf zoekt mensen die tegen betaling willen slapen

  • 'Huizenprijzen volgend jaar 2 procent omlaag'

  • Boef vertelt bij 'Andy in de Auto' over Selma Omari en zijn nieuwe album

  • Badr Hari helemaal ready voor nieuwe wedstrijd

  • Parijs krijgt drijvende bioscoop met elektrische bootjes

  • Danny (26) is chef-kok: "Ik ga vaak uit eten, maar heb ook een flinke spaarrekening"