STER Advertentie
STER Advertentie

6ix9ine pleit onschuldig en zit nog minstens negen maanden vast

6ix9ine pleit onschuldig en zit nog minstens negen maanden vast
AFP

Dinsdag 27 november 2018 - 09:28 uur

|

Door:

Elize

Tekashi 6ix9ine moest gisteren voor de rechter verschijnen. De rapper die nu ruim een week vastzit, heeft tijdens de hoorzitting onschuldig gepleit op alle aanklachten. Volgens TMZ moet hij nog in voorarrest zitten tot de rechtszaak op 4 september 2019.

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Gearresteerd

Op zondag 18 november werd Daniel Hernandez, zoals de rapper echt heet, samen met zijn manager en een aantal zakenpartners gearresteerd op verdenking van misdaadpraktijken en bezit van vuurwapens. De 22-jarige artiest mocht van de rechtbank niet op borgtocht vrij worden gelaten en moest vastzitten tot zijn hoorzitting. 

Lees ook: 6ix9ine en zijn voormalig manager gearresteerd

Aanklacht

6ix9ine en zijn partners hangt een flinke aanklacht boven het hoofd. De mannen worden ervan beschuldigd een criminele organisatie te vormen onder de naam Nine Trey Gangsta Bloods. De openbare aanklagers hebben echter duidelijk gemaakt dat dit nog niet alles is. Omdat het onderzoek nog loopt, verwachten ze dat er meer aanklachten zullen volgen.

4 september 2019

De rechtszaak zal pas 4 september 2019 plaatsvinden, omdat verschillende advocaten aan hebben gegeven veel tijd nodig te hebben om zich voor te bereiden. Voor het onderzoek zal onder andere de social media-accounts van 6ix9ine gebruikt worden als bewijsmateriaal. Mocht 6ix9ine schuldig worden bevonden, dan wacht er een gevangenisstraf van 32 jaar tot levenslang op hem.

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Wil jij dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste nieuws? Abonneer je op de FunX Daily Podcast en mis niks!

Populair op FunX.nl

  • Vader en zes kinderen leefden jaren afgezonderd in kelder

  • Twitteraar blokkeert agent van Turkse afkomst om zijn achternaam

  • Schokkend: heroïne deed dit in zeven maanden met haar zoon

  • Kijkers verbijsterd door spannende Netflix-thriller 'Fractured'

  • Thuisloze Cassandra (20) in tranen na krijgen sleutel van eigen huis

  • Kanye West bekeert zich tot het christendom