Up 2 Date

Moeder (17) en zes maanden oude baby omgekomen bij schietpartij in Californië

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Moeder (17) en zes maanden oude baby omgekomen bij schietpartij in Californië

In het Amerikaanse dorpje Goshen is afgelopen maandag een bloedbad aangericht, waarbij zes mensen om het leven zijn gekomen. Onder de slachtoffers waren een 17-jarige moeder en haar zes maanden oude baby, die beiden door het hoofd zijn geschoten.

Twee vrouwen wisten te ontsnappen

Volgens de lokale sheriff, Mike Boudreaux, werden rond half vier 's nachts schoten gemeld in een woning in het Californische plaatsje. Bij aankomst vonden politieagenten twee slachtoffers op straat, een derde bij een deur en nog drie slachtoffers in de woning. Twee vrouwen wisten aan de aanslag te ontkomen door zich in een trailer in de omgeving te verstoppen.

'Geweld tussen criminele bendes'

Boudreaux vertelde aan lokale verslaggevers dat het bloedbad doelgericht was en vermoedelijk het gevolg is van geweld tussen criminele bendes. "We denken dat deze familie het doelwit was." Een week voor de moordpartij doorzocht de politie hetzelfde huis in een onderzoek naar drugshandel. Daarbij werd een man gearresteerd en wapens en drugs in beslag genomen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Goshen

Het dorpje Goshen in Tulare County telt rond de 5000 inwoners en kampt al decennia met drugscriminaliteit. Verschillende grote Amerikaanse drugshandelaren hebben er gewoond, onder wie de oprichter van het Mexicaanse kartel Los Zetas: José María Guízar Valencia.

Ster advertentie
Ster advertentie