Up 2 Date

Tiener berooft bank omdat hij "iets nieuws wilde proberen"

foto: Outagamie County Jail
  1. Newschevron right
  2. Tiener berooft bank omdat hij "iets nieuws wilde proberen"

Weer sporten, weer gamen, weer met vriend(inn)en afspreken. Soms ben je zelfs de leukste dingen even zat en wil je wat nieuws uitproberen. Ga dan vooral geen bank beroven. Dat deed de 19-jarige Xengxai Y. namelijk uit verveling in de Amerikaanse plaats Outagamie County en dat komt hem nu duur te staan.

Politieagent

Xengxai liep vrijdag 15 maart een bankfiliaal in Outagmie County gemaskerd en gewapend binnen en eiste 10.000 dollar van de medewerkers en de manager. Hij kreeg het geld al snel mee en liep vervolgens het pand uit. Xenghai dacht ermee weg te komen, maar een politieagent vond het in deze tijden van terreur wel heel verdacht dat er een man volledig in het zwart gekleed snel liep op straat met een zwart skimasker en een zonnebril. Bij het fouilleren van Xenghai vond de agent een geladen wapen en kogels, dus werd de tiener gearresteerd.

Iets nieuws

Xenghai had 10.745 dollar bij zich tijdens de arrestatie. Tijdens het verhoor zou de 19-jarige de bankoverval bekend hebben, maar ook duidelijk hebben gemaakt dat hij het niet gepland had. De kersverse overvaller zei dat hij 'simpelweg' iets nieuws wilde proberen. Hij moet 28 maart voorkomen. Misschien weet hij de rechter wel te overtuigen van zijn nieuwe hobby.

Ster advertentie
Ster advertentie