Up 2 Date

Waarom Kim K en Kanye hun vierde kind via een draagmoeder krijgen

foto: Insta: Kim Kardashian
  1. Newschevron right
  2. Waarom Kim K en Kanye hun vierde kind via een draagmoeder krijgen

"Een draagmoeder, dieptriest" en "ze is vast bang dat ze te dik wordt" zijn maar een paar voorbeelden van de heftige reacties op het nieuws dat de vierde baby van Kim Kardashian en Kanye West via een draagmoeder ter wereld wordt gebracht. Dat is natuurlijk onzin, want Kim K. heeft zo haar eigen redenen om het kindje niet zelf te dragen.

Zwangerschapsproblemen

In 2013, toen Kim een paar maanden zwanger was van North, begonnen de problemen. Ze moest met spoed naar het ziekenhuis vanwege een vermoedelijke blindedarmontsteking. Het bleek uiteindelijk te gaan om een infectie in haar maag.

Later in haar zwangerschap kreeg ze te maken met extreme gewichtstoename door een zwelling. Later bleek dit te komen door pre-eclampsie, een aandoening die beter bekend is als zwangerschapsvergiftiging. In het geval van Kim was dit zo erg dat ze leverfalen begon te krijgen. Ze moest daarom op dezelfde dag dat de diagnose gesteld werd, bevallen. Dit was bijna zes weken voor de uitgerekende datum.

Placenta

Dat was niet de enige zwangerschapscomplicatie waar Kim mee te maken kreeg. Ze kreeg ook te kampen met placenta accreta: haar placenta was vergroeid met de baarmoederwand. Hierdoor kan er niet alleen schade ontstaan aan de baarmoeder, maar ook de daaromheen liggende organen. Hierdoor moest een dokter kort na de geboorte van North een gedeelte van de placenta losmaken van Kims baarmoederwand.

Ondanks de ingreep was er nog een gedeelte van de placenta blijven zitten in haar baarmoeder. Daardoor kon Kim geen tweede keer zwanger raken. In 2015 onderging ze daarom een operatie om alles definitief te verwijderen.

Risico

Volgens de artsen zou een tweede zwangerschap niet zonder risico's zijn voor Kim. Ze had namelijk een verhoogde kans om opnieuw placent accreta te ontwikkelen. Dit was de eerste keer dat Kim ging nadenken over een draagmoeder.

Uiteindelijk raakte Kim toch zelf zwanger van Saint. Dit keer had de social media-ster geen complicaties tijdens de zwangerschap. De bevalling verliep echter wel problematisch. Er werd weer placenta accreta bij haar geconstateerd. Hierdoor kreeg ze tijdens en na de bevalling te kampen met ernstig bloedverlies en moest ze een spoedoperatie ondergaan, omdat de aandoening voor een gat in haar baarmoeder had gezorgd.

Derde zwangerschap

De artsen raadden Kim hierna een derde zwangerschap af. Als ze weer placenta accreta zou hebben zou dat bij de bevalling een zaak van leven of dood worden. Daarnaast kon ze alleen veilig een baby dragen als ze een operatie zou ondergaan om het gat in haar baarmoeder te dichten.

Dat deed ze, maar ook bij deze operatie traden er complicaties op, waardoor ze dagenlang met een katheter moest rondlopen. Uiteindelijk concludeerde de artsen dat de operatie niet geslaagd was en dat er geen enkele manier was waarop Kim veilig een baby kon dragen en op de wereld zetten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Derde kindje

De kinderwens van Kim en Kanye was echter zo groot, dat ze toch voor een derde kindje besloten te gaan. Ondanks grote twijfels over of ze zich wel zou kunnen hechten aan de baby, besloot Kim voor de veiligheid van haarzelf én het kindje een draagmoeder in te schakelen. In januari 2018 werd Chicago West geboren.

{instagram https://www.instagram.com/p/BjzmOPzFFrc/ }

discussieer mee in Critix

In Nederland is commercieel draagmoederschap verboden. Je mag jezelf niet tegen betaling aanbieden als draagmoeder of er openbaar naar eentje zoeken. Veel Nederlanders die zelf geen kinderen kunnen krijgen maar wel een kinderwens hebben, gaan daarom naar bemiddelingsbureaus in het buitenland, met name de Verenigde Staten.

Vind jij dat betaald draagmoederschap ook in Nederland legaal moet worden? Of is het een vorm van mensenhandel en terecht verboden? Aanstaande zondag tussen 17:00 en 19:00 wordt er tijdens CritiX aandacht besteed aan dit onderwerp en jij kunt meepraten!

Ster advertentie
Ster advertentie