Up 2 Date

Meisje grijpt in bij discriminatie van moslim stel

  1. Newschevron right
  2. Meisje grijpt in bij discriminatie van moslim stel

De Amerikaanse Tracey Tong ging viral, nadat zij in een metro een oudere vrouw heftig aansprak op haar racistisch gedrag. De vrouw die zei Puertoricaanse roots te hebben, werd vastgelegd op camera toen zij moslim medepassagiers lastig viel.

Kwaad

De nog onbekende vrouw schreeuwde naar een stel dat uit beeld zat: "Waarom zijn jullie hier? (...) Waarom zijn jullie in dit land als jullie ons niet steunen." Volgens de 23-jarige Tracy schreeuwde de vrouw naar een Afro-Amerikaanse vrouw in hijab en een man die van Arabische komaf leek. "Ik had mezelf beloofd in te grijpen", zei Tracy enkele dagen later tegen de Guardian.

“Ik had zoveel rare video's online gezien van mensen die zo racistisch waren tegenover anderen hun religie, huidskleur en meer, en het maakte mij altijd zo kwaad. Ik had mezelf beloofd dat als ik ooit zoiets zou meemaken, dat ik totaal zou flippen. En ironisch genoeg, de eerste keer dat ik weer na lange tijd in de metro stap, gebeurde het. Ik had niet eens de tijd om het te verwerken."

Broeders

De latina, wiens ouders Chinees en Peruviaans zijn, sprong midden in de razernij van de oudere vrouw. In het Engels en Spaans vroeg ze haar om respect te hebben voor een ander.

"We zitten allemaal in hetzelfde schuitje, of we het nou eens zijn met wat er nu in de regering gebeurt of niet. Fuck het. Je moet ermee dealen. Je bent een volwassen vrouw. Leg je erbij neer en verdedig je broeders en zusters. Als je onderdeel bent van dit land, dan is dat wat je bent, broeders en zusters."

Props

De video van het incident is inmiddels al bijna een half miljoen keer bekeken en Tracey kreeg veel props voor haar actie evenals mensen die zichzelf aanboden om haar nieuwe vriend te worden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie