Up 2 Date

Oudste man van de Verenigde Staten overleden op 112-jarige leeftijd

  1. Newschevron right
  2. Oudste man van de Verenigde Staten overleden op 112-jarige leeftijd

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Amerika's oudste man en oorlogsveteraan uit de Tweede Wereldoorlog is overleden, dat heeft CNN bevestigd. Richard Arvin Overton stierf donderdagmiddag op 112-jarige leeftijd. Hij woonde in Texas in een straat die naar hem vernoemd was: Richard Overton Avenue. De gouverneur van Texas noemde hem na zijn overlijden een Amerikaans icoon en Texaanse legende.

longontsteking

De gezondheid van de veteraan was hard achteruit gegaan. Een familielid belde twee weken geleden een ambulance voor Richard toen hij plotseling ziek werd. Hij had ernstige longontsteking en 39 graden koorts. Volgens familieleden was hij in het verleden al eerder voor longontsteking behandeld.

daden

Richard meldde zich vrijwillig aan bij het Amerikaanse leger als technicus. Op 35-jarige leeftijd vocht hij onder meer in Japan en Palau. Vanaf 1943 diende hij bij het 118th Aviation Engineer Battalion. Een eenheid die bestond uit Afro-Amerikaanse mannen die op verschillende eilanden in de Stille Oceaan dienden. Hij zat ook bij de Amerikaanse luchtmacht en was onder andere bij de slag om Pearl Harbor. In 2013 werd hij door Barack Obama uitgenodigd in het Witte Huis voor Veterans Day.

Korte film

National Geographic bracht vorig jaar een korte film uit waarin het leven van Richard centraal staat. In de film is te zien dat hij op 109-jarige leeftijd nog steeds volledig onafhankelijk is. Hij leeft alleen, loopt met behulp van een wandelstok en autorijden gaat hem ook gemakkelijk af. Hij geniet van sigaren, goede whisky en een afspraak met zijn vriendin. Met humor en inzicht deelt hij wat hij geleerd heeft van zijn lange, maar zeker ook gelukkig leven. Richard: ''Het geheim van een mooi leven is Scotch en sigaren.''

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Thank you for your service

Op Twitter stroomde mooie berichten binnen waarin mensen hem bedankten voor zijn dienst in het leger.

Ster advertentie
Ster advertentie