Up 2 Date

Dertien doden bij rellen in gevangenis Ecuador

foto: AFPfoto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Dertien doden bij rellen in gevangenis Ecuador

Bij rellen in de Bellavista-gevangenis in Ecuador zijn zeker dertien doden en twee gewonden gevallen. Waarschijnlijk gaat het om gevechten tussen verschillende drugsbendes. De politie en het leger moeten het aantal slachtoffers nog definitief vaststellen.

Orde herstellen

De Bellavista-gevangenis bevindt zich in de stad Santo Domingo de los Colorados, op zo’n 80 kilometer ten noorden van hoofdstad Quito. Volgens de Ecuadoraanse overheidsinstantie die over penitentiaire inrichtingen gaat, zijn de politie en het leger op de gevangenis afgestuurd om de orde te herstellen.

Rivaliserende bendes

Het is niet de eerste keer dat er rellen uitbreken in de Bellavista-gevangenis. Meestal ontstaan die gevechten tussen rivaliserende bendes. In mei stierven in dezelfde gevangenis ruim veertig gedetineerden. De politie vond toen explosieven en vuurwapens bij verschillende gevangenen.

Overvolle gevangenissen

Er zijn vorig jaar in totaal 316 gevangenen om het leven gekomen tijdens rellen in gevangenissen in Ecuador. Dit geweld zou onder meer worden aangewakkerd door overvolle gevangenissen en het gebrek aan bewakers. De Inter-Amerikaanse Commissie voor de Rechten van de Mens constateerde dat de Ecuadoraanse staat nauwelijks maatregelen neemt om de omstandigheden in de gevangenissen te verbeteren.

Ster advertentie
Ster advertentie