Up 2 Date

Man krijgt 6 jaar cel voor verkrachten en bezwangeren van minderjarige stiefdochter

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Man krijgt 6 jaar cel voor verkrachten en bezwangeren van minderjarige stiefdochter

Het gerechtshof heeft een 43-jarige man uit Coevorden in hoger beroep een celstraf van 6 jaar opgelegd voor het verkrachten en bezwangeren van zijn stiefdochter. Dat vonnis valt hoger uit dan de straf van 4 jaar die de rechtbank in Assen hem in oktober oplegde.

Een jaar lang

Het misbruik begon vanaf februari 2020, toen het meisje nog 12 jaar was. Een jaar lang werd ze in haar eigen slaapkamer misbruikt. RTV Drenthe schrijft dat het misbruik gebeurde op de dagen waarop haar moeder werkte en ze dus alleen thuis was met haar (inmiddels ex-) stiefvader.

Aan de politie vertelde het meisje dat ze doodsbang was als haar moeder ging werken. Zo sliep ze met haar kleren aan en verstopte ze zich onder haar bed als ze de man hoorde aankomen. "De stiefvader trok zich daar niets van aan en ging door, om zijn eigen lusten te bevredigen. Hij heeft zich niet bekommerd om het leed dat hij veroorzaakte", aldus de rechters.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Abortus

De man wordt door het hof verweten dat hij geen voorbehoedsmiddelen gebruikte, terwijl hij wist dat het meisje zwanger kon raken. Hij drong zelfs bij de moeder aan dat het meisje de pil moest gaan gebruiken. Op haar dertiende raakte het meisje uiteindelijk zwanger en moest ze een abortus ondergaan. "Het spreekt voor zich dat een abortus op zo'n jonge leeftijd zeer ingrijpend is geweest", oordeelde het hof. Volgens RTV Drente gaat het nog altijd niet goed met het meisje en kampt ze met de gevolgen van het maandenlange misbruik.

'Kans op herhaling is laag'

Uit psychisch onderzoek is gebleken dat de man geen stoornis heeft. Daarom wordt de daad hem volledig aangerekend. De kans op herhaling wordt, hoe bizar het ook klinkt, op laag ingeschat. Om die reden acht het hof een zorg- of behandeltraject niet nodig. Naast de celstraf van zes jaar moet de 43-jarige man een schadevergoeding van 15.000 euro betalen. Ook kreeg hij een contactverbod van vijf jaar opgelegd.

Ster advertentie
Ster advertentie