Up 2 Date

'Mishandelde' advocate zegt dat Haagse politie haar racistisch heeft behandeld

  1. Newschevron right
  2. 'Mishandelde' advocate zegt dat Haagse politie haar racistisch heeft behandeld

Een donkere Amerikaanse advocate beschuldigt de Haagse politie ervan haar onterecht en met teveel geweld te hebben gearresteerd.Op Facebook postte zij: "Ik werd mishandeld door twee mannelijke Nederlandse politie-agenten, gearresteerd en in de gevangenis gegooid."

Politie Den Haag ontkent echter alles en zegt dat camerabeelden haar verhaal tegenspreken. De politie dient nu een klacht in bij haar werkgever, het Internationaal Hof.

Huilen en smeken

De juriste Chaka Laguerre werkt in het Vredespaleis in Den Haag en zegt dat ze onderweg naar het werk overstak met haar fiets. Daar zou de politie haar hebben afgesneden en nadat zij geen ID kon laten zien, zouden de agenten haar tegen de politieauto hebben gesmeten.

"Ze begonnen agressief aan mij te trekken, bogen mijn armen in verschillende richtingen op mijn rug, knalden mij tegen de auto, sloegen op mijn benen, duwden in mijn rug, stonden op mij, deden boeien bij mij om en probeerde mij de auto in te sleuren. Ik huilde en smeekte hen om me niet te arresteren."

Volgens de vrouw zou het gaan om "racistisch politiegeweld".

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Reactie politie

De politie noemt de beschuldigingen "volstrekt ongegrond". Op camerabeelden zou te zien zijn dat de vrouw een verkeersovertreding maakt, waarna zij met haar fiets aan een identiteitscontrole probeert te ontsnappen en zich verzette tegen de politie.

"Ook probeert zij één van de agenten pootje te haken terwijl ze naar omstanders roept", zegt de politie. Uiteindelijk zou de advocate uit nood met één handboei om, de auto in te zijn begeleid. Dit alles zou rustig en beheerst zijn gebeurd.

Ster advertentie
Ster advertentie